Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Napravite kod kuće prefini liker koji nalikuje Bailey’su i kuglice
Manami Sasaki (27) je japanska umjetnica, koja od tost kruha stvara sjajna umjetnička djela.
- Još u srednjoj školi sam počela dobivati plaću za svoj rad. Trenutno radim za jednu dizajnersku tvrtku i svoje radove izlažem na izložbama u Tokiju - rekla je Sasaki.
Ona obično stvara konceptualnu umjetnost, ali u karanteni je isprobala i umjetnost s hranom. Ideja joj je, kaže, došla dok je bila kod kuće i više pazila što jede.
- Prije karantene, uvijek sam preskakala obroke zbog svoje užurbane rutine. Svakodnevno sam živjela naporan život. Ali, u ovoj situaciji naučila sam cijeniti ritam dana. Ustajem rano ujutro i ne preskačem doručak - dodala je.
Za izradu Sasaki koristi samo hranu, iglu za šivanje i nož za maslac. Za kreacije joj treba tri do četiri sata uključujući i vrijeme koje joj je potrebno da smisli ideju.
Dizajni se kreću od prekrasnog cvijeća do portreta. Najteži dio pripreme doručka je dodavanje detalja bez da izgleda previše umjetno.
- Dobra sam u detaljima, ali ako ih je previše, ne izgleda kao lijepo. Ako pretjerate, izgledat će nehigijenski, a boja i tekstura hrane izblijedit će - kaže Sasaki.
Sasaki svoje kreacije stvara na običnom kruhu, koristeći jestive sastojke. Zatim to stavi peći da vidi kako izgleda pečeno i nepečeno. Njoj je važno da hrana i dalje izgleda kao nešto što biste rado pojeli.
Ona u svojim kreacijama ne koristi umjetne boje, a nakon što napravi jelo to i pojede.
- Tako dobro miriše kad se peče da ga odmah čim bude gotovo pojedem - rekla je Sasaki, a piše Insider.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Fini kolač od jagoda, jogurta i limuna - lako ga je napraviti
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom: