To je to što me zanima!

Tortice s batatom i lukom tope se u ustima, a lako se pripreme

Ono što nazivamo slatkim krumpirom ili batatom, osim izvanjske sličnosti i većem udjelu škroba u sastavu, zapravo nema veze s krumpirom. Batat je povrtnica koja pripada porodici slakova
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...

Sastojci:

  • 650 g batata
  • 2 crvena luka
  • 2 žlice djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličica crvene paprike
  • 6 kriški pancete
  • 4 jaja
  • vezica peršina
  • žličica majčine dušice
  • paket lisnatog tijesta
  • 200 g naribana sira prema želji
  • 1/2 žličice soli
  • šalica vrhnja 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Izmiješajte kockice batata s kriškama crvenog luka, maslinovim uljem i crvenom paprikom, stavite u posudu za pečenje i pecite dok batat ne omekša. Kad se ohladi, primiješajte komadiće pancete i peršin.  

BEZ JAJA I ŠEĆERA Aromatični kolač iz doba Velike depresije koji se radi sa masti

Razvaljajte lisnato tijesto, režite na manje, četvrtaste komade i smjestite ih u kalupiće premazane maslacem. Prekrijte ih aluminijskom folijom i u svaku sipajte šaku graha, da se tijesto ne digne previše. Stavite ih peći desetak minuta pa izvadite i maknite folije s grahom. Smanjite temperaturu na 170 Celzijevih stupnjeva. 

U svaki kalup stavite malo nadjeva s batatom pa naribani sir. Vrhnje, jaja, sol i majčinu dušicu dobro izmiješajte, prelijte preko sira i završite s naribanim sirom. Pecite oko pola sata. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare