Sastojci: 380 g milerama, 2 jaja, 110 g mljevenih badema, 150 g brašna, 180 g šećera u prahu, 80 ml ulja, 80 g marmelade od nara, 3 dl vrhnja za šlag, glazura: 200 ml slatkog vrhnja, 50 ml vode, 200 g bijele čokolade, 10 g želatine, tamni čokoladni preljev za ukrašavanje i nar
Priprema: Pjenjačom miješajte mileram, šećer, ulje i mljevene bademe. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smjesu razdijelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posipana brašnom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Svaki dio dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom.
Prokuhajte vrhnje i vodu, dodajte rastopljenu želatinu, pa prelijte preko sitno nasjeckajte čokolade. Miješajte dok se ne rastopi i prelijte preko torte kada temperatura glazure padne na 32°C. Ostavite tortu u hladnjaku dok se malo ne stisne, pa ukrasite linijama otopljene tamne čokolade i bobicama nara.