Ovo je valjda jedna od najednostavnijih torti koje možete napraviti, a toliko je ukusna da ćete je pripremati često. Odlična je za toplije dane koji su pred nama jer se jede dobro ohlađena
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 300 g jagoda
- 2 banane
- 150 g šlaga
- 60 g šećera u prahu
- 300 g grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
- mliječna čokolada
- 200 do 300 g keksa s maslacem
Priprema:
Voće izrežite na šnite pa umutite šlag sa šećerom i jogurtom (ili vrhnjem). Potom podlogu na kojoj će torta stajati (imajte na umu da će biti četvrtasta) premažite tom smjesom, u tankom sloju. Na to slažite kekse pa ih premažite istom smjesom i na to posložite banane.
Na banane stavite sloj kreme, na to kekse, na kekse kremu i na kremu jagode. Jagode premažite kremom pa poredajte još jedan sloj keksa.
Ostavite malo kreme za premazivanje torte sa svih strana. Na kraju je ukrasite komadima jagoda i ribanom čokoladom. Prije posluživanja ostavite u hladnjaku dva do tri sata.
Pogledajte u videu kako to napraviti: