Zašto se ne bi malo poigrali u kuhinji i napravili fine pogačice od čvaraka? Čvarkuše su tradicionalno slavonsko jelo, čiji recept se prenosio s koljena na koljeno
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 50 dag samljevenih čvaraka
- 50 dag brašna
- 2 žumanjka
- 3 žlice bijelog vina
- kockica kvasca
- sol
Priprema:
Kvasac rastopite u malo mlijeka i pustite da se diže 15 do 20 minuta.
Zatim umiješajte tijesto od svih sastojaka i pustite da odstoji oko pola sata.
Izvaljajte tijesto i presavijte: lijevu stranu na desno, desnu nalijevo, donji kraj gore i gornji kraj dolje. Tako presavijte tri puta, s tim da tijesto između miruje po 15 minuta.
Četvrti put razvaljajte tijesto na debljinu palca i režite čašom.
Odozgo nožem zarežite uzduž i poprijeko da dobijete mrežicu, premažite s jajetom i pecite 20-ak minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.