To je to što me zanima!

Tople pogačice s čvarcima zimi će ugrijati i najhladnije tijelo...

Zašto se ne bi malo poigrali u kuhinji i napravili fine pogačice od čvaraka? Čvarkuše su tradicionalno slavonsko jelo, čiji recept se prenosio s koljena na koljeno
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 50 dag samljevenih čvaraka
  • 50 dag brašna
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice bijelog vina
  • kockica kvasca
  • sol

Priprema:

Kvasac rastopite u malo mlijeka i pustite da se diže 15 do 20 minuta. 

Zatim umiješajte tijesto od svih sastojaka i pustite da odstoji oko pola sata.

Izvaljajte tijesto i presavijte: lijevu stranu na desno, desnu nalijevo, donji kraj gore i gornji kraj dolje. Tako presavijte  tri puta, s tim da tijesto između miruje po 15 minuta.

Četvrti put razvaljajte tijesto na debljinu palca i režite čašom.

Odozgo nožem zarežite uzduž i poprijeko da dobijete mrežicu, premažite s jajetom i pecite 20-ak minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • peppito 30.11.2017.

    obožavam !!

  • Franz von Drkensson 27.11.2017.

    Ja kad sam vani na - 20 maznem pol litre brlje i skidam se gol kolko mi je vruce

  • 27.11.2017.

    čvarci nema šanse

Komentiraj...
Vidi sve komentare