broj osoba: 4
priprema: 35 minuta
Sastojci:
400 g pilećih prsa, 200 g kuhanoga graška, 200 g fusilli tjestenine, 130 g kremastog sira, 8 svježih zelenih šparoga, limun, 2 grančice svježeg timijana, 3 lista bosiljka, sol, papar
Priprema:
Sitno nasjeckajte bosiljak i timijan pa promiješajte s krem sirom. Na tavi posebno popržite na naglo pileća prsa. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Tri minute prije nego što je tjestenina skuhana dodajte šparoge i grašak te pustite da proključa. Nakon toga sve procijedite.
Pileća prsa narežite na trakice ili kockice pa vratite u tavu. Dodajte tjesteninu i povrće pa sve zagrijte i na kraju dodajte kremasti sir sa začinima. U smjesu naribajte limun i dodajte nekoliko kapi limunova soka. Posolite i popaprite te poslužite toplo.