To je to što me zanima!

Topla čokolada na top tri načina

Vruća čokolada može se napraviti na puno ukusnih načina, a mi vam donosimo - na francuski, u Red Velvet varijanti te sa bijelom čokoladom i sljezovim kolačićima
Vidi originalni članak

Francuska vruća čokolada je bogata i kremasta, a oni koji su je kušali kažu kako taj fini, duboki, raskošan okus ne mogu zaboraviti. U nju se dodaje i kava koja pojačava okus čokolade.

Tu je i recept za fantastičnu Red Velvet vruću čokoladu u koju se stavlja i malo likera od maline. Treći recept je za bijelu vruću čokoladu koja se poslužuje sa sljezovim kolačićima.

Francuska vruća čokolada

Sastojci za 2 velike šalice ili 4 manje:

  • 1 i pol šalice (od 2,4 dl) punomasnog mlijeka
  • pola šalice slatkog vrhnja
  • 2 žličice šećera u prahu
  • pola žličice espresso praha po izboru
  • 220 grama crne čokolade sa najmanje 70 posto kakaa, nasjeckane
  • šlag za posluživanje

Priprema:

U loncu pomiješajte punomasno mlijeko, vrhnje, šećer i espresso pa pripremajte na srednje jakoj vatri dok se oko rubova ne pojave mali mjehurići. Nemojte dopustiti da smjesa zakuha. Uklonite sa štednjaka pa ubacite usitnjenu čokoladu i miješajte dok se posve ne otopi. 

Ako je potrebno stavite još malo na štednjak, na laganu vatru da se čokolada posve otopi i sjedini s ostatkom. Poslužite toplo uz dodatak izdašne količine šlaga, prenosi wellplated.com.

JEDNOSTAVAN RECEPT Užitak za nepce: Prefine kuglice od bijele čokolade i limuna

Red Velvet vruća čokolada

Sastojci za dvije šalice:

  • 125 grama mliječne čokolade
  • 3/4 šalice punomasnog mlijeka
  • 1/4 šalice slatkog vrhnja
  • 1/4 šalice mješavine za kolač Red Velvet (ima u našim trgovinama)
  • 2 žlice likera od maline Chambord ili domaćeg (nije obavezno, ali poboljšat će okus)
  • malo mlijeka za razrjeđivanje vruće čokolade (po želji i potrebi)

Postupak:

Stavite čokoladu, mlijeko, vrhnje i mješavinu za kolače u lonac pa kuhajte na srednje laganoj vatri uz stalno miješanje, dok se ne zagrije. Potom dodajte liker od malina i ulijte u šalice. Ako vam je vruća čokolada previše gusta, dodajte malo toplog mlijeka, prenosi showmetheyummy.com.

MLJAC Tri recepta za fine deserte od kestena - pripremaju se u čaši

Bijela topla čokolada

Sastojci za 4 šalice:

  • 4 šalice mlijeka
  • 170 grama kvalitetne bijele čokolade, nasjeckane 
  • žličica ekstrakta od vanilije
  • prstohvat soli
  • sljezovi kolačići 

Postupak:

U lonac stavite mlijeko, čokoladu, vaniliju i sol pa kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se čokolada ne otopi, a smjesa ne postane glatka. Potom ulijte u šalice, na vrh stavite sljezovih kolačića i poslužite odmah, prenosi celebratingsweets.com.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare