Francuska vruća čokolada je bogata i kremasta, a oni koji su je kušali kažu kako taj fini, duboki, raskošan okus ne mogu zaboraviti. U nju se dodaje i kava koja pojačava okus čokolade.
Tu je i recept za fantastičnu Red Velvet vruću čokoladu u koju se stavlja i malo likera od maline. Treći recept je za bijelu vruću čokoladu koja se poslužuje sa sljezovim kolačićima.
Francuska vruća čokolada
Sastojci za 2 velike šalice ili 4 manje:
- 1 i pol šalice (od 2,4 dl) punomasnog mlijeka
- pola šalice slatkog vrhnja
- 2 žličice šećera u prahu
- pola žličice espresso praha po izboru
- 220 grama crne čokolade sa najmanje 70 posto kakaa, nasjeckane
- šlag za posluživanje
Priprema:
U loncu pomiješajte punomasno mlijeko, vrhnje, šećer i espresso pa pripremajte na srednje jakoj vatri dok se oko rubova ne pojave mali mjehurići. Nemojte dopustiti da smjesa zakuha. Uklonite sa štednjaka pa ubacite usitnjenu čokoladu i miješajte dok se posve ne otopi.
Ako je potrebno stavite još malo na štednjak, na laganu vatru da se čokolada posve otopi i sjedini s ostatkom. Poslužite toplo uz dodatak izdašne količine šlaga, prenosi wellplated.com.
Red Velvet vruća čokolada
Sastojci za dvije šalice:
- 125 grama mliječne čokolade
- 3/4 šalice punomasnog mlijeka
- 1/4 šalice slatkog vrhnja
- 1/4 šalice mješavine za kolač Red Velvet (ima u našim trgovinama)
- 2 žlice likera od maline Chambord ili domaćeg (nije obavezno, ali poboljšat će okus)
- malo mlijeka za razrjeđivanje vruće čokolade (po želji i potrebi)
Postupak:
Stavite čokoladu, mlijeko, vrhnje i mješavinu za kolače u lonac pa kuhajte na srednje laganoj vatri uz stalno miješanje, dok se ne zagrije. Potom dodajte liker od malina i ulijte u šalice. Ako vam je vruća čokolada previše gusta, dodajte malo toplog mlijeka, prenosi showmetheyummy.com.
Bijela topla čokolada
Sastojci za 4 šalice:
- 4 šalice mlijeka
- 170 grama kvalitetne bijele čokolade, nasjeckane
- žličica ekstrakta od vanilije
- prstohvat soli
- sljezovi kolačići
Postupak:
U lonac stavite mlijeko, čokoladu, vaniliju i sol pa kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se čokolada ne otopi, a smjesa ne postane glatka. Potom ulijte u šalice, na vrh stavite sljezovih kolačića i poslužite odmah, prenosi celebratingsweets.com.