To je to što me zanima!

Topao i hrskav kruh s mekom sredinom: Osvježite stari kruh u samo dva lagana koraka

Nema smisla kupovati kruh, ostaviti ga da se stvrdne, baciti pa kupiti novi. Osvježite tvrdi kruh na jednostavan način i uživajte u hrskavoj korici i mekanoj sredini, kao da je sad došao iz pekare
Vidi originalni članak

Svima se barem jednom dogodilo da su kupili kruh koji potom nisu pojeli. Nakon dan, dva postao je pretvrd i sad ga više ne bi jeli. No postoji jednostavan način da osvježite stari kruh. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako napraviti kruh ili pogačice bez kvasca?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Postupak je jednostavan i brz:

1. Namočite kruh

Kruh stavite pod vodu i pustite da mlaz lagano teče. Nije bitno je li voda hladna ili topla, samo ispod mlaza stavite kruh i navlažite koru. Napravite to brzo kako bi unutarnji dio ostao suh. 

2. Ispecite kruh

Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva. Dok čekate kruh stavite na direktno na rešetku. Niska temperatura će zagrijati preostalu vodu u štruci, uzrokujući parenje kruha unutar korice. Nakon pet minuta štrucu treba lagano stisnuti.

CHEF RENDIĆ OBJASNIO: Krumpir sa žutom korom bolji za kuhanje, s rozom za prženje, ali - ako je dobro skladišten

Cilj je dobiti štrucu kruha koja ima hrskavu koricu i pri stiskanju vam daje malo otpora. U prosjeku kruh treba peći oko 15 minuta, ovisno o veličini kruha i tome koliko vode je prilikom močenja popila unutrašnjost, piše Reader's Digest

3. Uživajte u finom toplom kruhu

Nakon ovog jednostavnog i kratkog postupka, kruh je topao i hrskav, kao da ste ga sad donijeli iz pekare.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 14.01.2021.

    Odsad vise ne kupujem kruh

  • max2017 14.01.2021.

    a onda uzmite čekič u ruke i udri...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare