Kruh kupujemo često, važan je dio prehrane, no sve veća količina kruha završava u otpadu zbog kratkog roka trajanja. Mnogi ga pohranjuju u hladnjak ili posude, međutim, stručnjakinja za otpad hrane Sophie Trueman tvrdi da je najbolji način za čuvanje kruha platnena torba.
Kruh pohranjen u vlažnim ili pretoplim uvjetima može dobiti plijesan, a to je veliki zdravstveni za osobe s respiratornim problemima i alergijama.
POGLEDAJTE VIDEO:
- Ako je kruh svježe napravljen, ne biste ga trebali čuvati u hermetički zatvorenoj vrećici jer neće moći disati. Morate mu omogućiti da diše kako bi ostao u najboljem stanju. Najbolje je pohraniti ga u košaricu za kruh ili platnenu torbu, tako da se ohladi na sobnoj temperaturi - naglasila je Trueman.
Dodaje kako hladnjak nije najbolje mjesto za čuvanje kruha.
Naime, hladnjak samo ubrzava proces stvaranja plijesni zbog retrogradacije, procesa koji uzrokuje kristalizaciju molekula škroba na nižim temperaturama.