Geschnetzeltes
Ovo jelo sastoji se od komadića govedine kuhane u kremastom umaku od gljiva i bijelog vina. Uglavnom se jede s rezancima.
Fondue
Slavni švicarski specijalitet postao je popularan diljem svijeta, no ipak je poseban doživljaj kušati ga u Zürichu. Fondue je obično rastopljeni sir u koji umačete komade kruha ili peciva, ali u restoranima u Zürichu možete naručiti i mesni fondue. Ipak, imajte na umu da je to jelo koje se obično dijeli s drugima pa ih restorani poslužuju kao jela za najmanje dvoje ljudi.
Raclette
Još jedno tradicionalno švicarsko jelo i još jedno koje se sastoji od sira. Kriške sira Raclette rastope se na roštilju i jedu s kuhanim rajčicama, a uz to se obično poslužuju i kiseli krastavci ili neko drugo ukiseljeno povrće.
Rösti
Ovo jelo od krumpira izgledom podsjeća na browniese jer se usitnjeni krumpir pečen na tavi oblikuje u okruglu tortu. Rösti se jede s pečenim jajima i slaninom, a vegetarijanci ga mogu jesti i sa sirom.
Švicarski doručak
Dok ste u Zürichu ne propustite uživati u švicarskom doručku koji može uključivati razna mirisna, svježe pečena peciva i kruh s maslacem, marmeladom ili sirom ili pak mueslije koji su i izmišljeni u švicarskoj.
Saznajte više o direktnim letovima za Zürich iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.