Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: TORTICE S BATATOM I LUKOM TOPE SE U USTIMA, A LAKO SE PRIPREME
1. Dupli hamburger
Mljevena govedina 1/2 šalice
sol
papar
sir
burger peciva 3 polovice
Mljeveno meso oblikujemo u pljeskavice. Popržimo na tavi i začinimo sa soli i paprom. Pred kraj dodajemo sir u listićima. Na drugu tavu bacimo polovice peciva da malo dobiju boje.
Za umak vam je potrebno:
majoneza
narezani kiseli krastavci
1 žličica bijelog octa
1 žličica senfa
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica dimljene paprike
1 žličica bijelog papra
Sastojke promiješamo.
Priprema:
Na donju polovicu peciva namažemo pripremljeni umak, dodamo narezani luk, izrezanu salatu, pljeskavicu sa sirom. Na to dodamo još jednu donju polovicu peciva i ponovimo postupak. Na kraju zatvorimo burger s gornjom polovicom peciva.
2. Začinjena pržena piletina
U veliku zdjelu stavite:
mlaćenica 1/2 šalice
2 jaja
Pomiješajte. Zatim dodajte 8 komada piletine i pustite da odstoji u umaku sat vremena.
U drugu zdjelu dodajte:
250 grama brašna
2 žličice soli
1 žličica timijana
1 žličica bosiljka
1 žličica origana
1 žličica zelene soli
1 žličica crnog papra
1 žličica senfa
2 žličice paprike
2 žličice češnjaka
1 žličica đumbira
1 žličica bijelog papra
Suhe sastojke promiješajte i u njih uvaljajte piletinu. Zatim ju pecite na ulju.
3. Piletina u naranči
U zdjelu dodajte:
jedno jaje
žličica bijelog papra
žličica soli
narezana pileća prsa
U drugu zdjelu dodajte:
šalica kukuruznog brašna
šalica običnog brašna
Zatim pomiješajte i dodajte piletinu u brašno. Piletinu pecite par minuta na ulju.
Na tavu stavite:
Jednu žličicu ulja, dvije žličice češnjaka, jedna žličica đumbira, jednu žličicu čilija, jedna žličica vina od riže, jedna sojinog umaka, pet žličica octa, jedna žličica vode, tri šećera, jedna žličica narančine korice i jednu žličicu kukuruznog brašna.
Zatim to promiješajte i pecite piletinu na tome.
4. Kruščići sa češnjakom
U zdjelu stavite:
1 šalica tople vode
2 žličice šećera
1/4 šalica otopljenog maslaca
1 žličica suhog kvasca
3 šalice brašna
Pokriti i pustiti da se diže jedan sat. Nakon sat vremena tijesto treba razvući i izrezati na jednake ravne komade. Staviti na lim za pečenje i premazati maslacem i češnjakom. Peći 15 minuta na temperaturi od 200.
5. Pileći pomfrit
Potrebno vam je:
4 komada pilećih prsa
2 šalice krušnih mrvica
1 šalica brašna
5 jaja
U zdjelu s krušnim mrvica dodajemo:
1 žličica soli
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
1 žličica crvene paprike
1 žličica bosiljka
1 žličica origana
1 žličica papra
Umutimo jaja. Narezanu piletinu na trakice prvo uvaljamo u brašno, zatim u jaja i na kraju u začinjene krušne mrvice. Kada smo gotovi, piletinu stavite u lim za pečenje i pecite na temperaturi od 190°C, 20 minuta.
6. Sendvič s prženom piletinom
U prvu zdjelu stavite:
2 šalice mlijeka od maslaca
1 žličica soli
1 žličica papra
1 žličica crvene paprike
Sastojke sjediniti.
U istu zdjelu dodati osam otkoštenih pilećih prsa. Ostaviti sat vremena u hladnjaku.
Zatim u drugu zdjelu staviti:
1 šalicu grčkog jogurta
3 žličice kapara
1 žličica češnjaka u prahu
1 šalica parmezana
2 žličice limunovog soka
Sastojke promiješati i sjediniti. Ostaviti sat vremena u hladnjaku.
U treću zdjelu:
2 šalice višenamjenskog brašna
1 žličica soli
2 žličice papra
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica crvene paprike
Iz hladnjaka izvaditi piletinu i uvaljati je u treću zdjelu. Nakon toga piletinu pečemo na ulju.
Za burger vam je potrebno: polovica burger peciva, list zelene salate, komad piletine, narezana rajčica, umak iz druge zdjele i druga polovica peciva.
POGLEDAJTE VIDEO ZA PRIPREMU:
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: OVAJ ZAČIN JE IZUZETNO ZDRAV, A MOŽETE GA DODATI U VEĆINU JELA
POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA: