1. Imate li teškoća s pripremanjem sjajnih kolača, prije dodavanja glazure prokuhajte pekmez od marelica i premažite biskvit.
2. Prepečenom kruhu odrežite rubove, sastružite ga nazubljenim nožem i istrljajte češnjakom koji će poboljšati aromu. Zatim napravite tople sendviče.
3. Ako ste presolili jelo ubacite u juhu nekuhanu tjesteninu ili sirovi krumpir pa izvadite nakon deset minuta.
5. Juhe, variva i umake možete zgusnuti dodavanjem zaprške ili bešamel-umaka. Pomoći će i krušne mrvice ili gustin izmiješan s malo vode.
6. Ako se špageti zapetljaju, ostavite tjesteninu da se ohladi, a zatim je zagrijte u tavi s maslacem ili uljem pa lagano miješajte.
7. Slatkoću ublažite limunom, vinskim octom ili rajčicama.
8. Stari kruh poprskajte vodom i mlijekom pa zagrijte u mikrovalnoj
10. Led ili hladna voda pomažu kod prekuhane tjestenine. Ocijedite je te stavite u vodu s ledom kako biste zaustavili kuhanje. Zatim je zagrijte u umaku od rajčice - kiselina će stvrdnuti tjesteninu.