Provjereno spašavaju od preranog napijanja i padanja pod stol prije ponoći, a pomoći će vam i da se ne sramotite pred drugima te ne grlite zahodsku školjku u javnosti
Vidi originalni članak
Zlatno pravilo svakog tulimarenja je - dobro se najesti prije ispijanja alkohola i piti puno vode. Znači, želite li na nogama dočekati jutro i drugi dan se ne presavijati od glavobolje i mamurluka, prije izlaska pojedite neka od ovih top 10 jela.
POGLEDAJTE VIDEO:
- Špek i luk Odličan izbor pred odlazak na tulumarenje, ali, ako mislite biti bliski s nekime, luk ipak izbacite.
- Kajgana Jaja u sebi imaju esencijalne aminokiseline koje su odlične u borbi protiv mamurluka.
- Francuska salata Pravi je izvor odličnih namirnica koje pomažu da preživite razuzdani tulum. Sadrži jaja, kisele krastavce koji će opskrbiti tijelo elektrolitima, majonezu koja je masna i odlično ide uz alkohol...
- Palenta s jogurtom Jogurt je bogat ugljikohidratima, mastima i proteinima, a u kombinaciji s kukuruznom krupicom pomoći će vam da bolje podnosite alkohol.
- Pečena piletina s integralnom rižom Dugo će se zadržati u želucu pa će na neki način "amortizirati" sav alkohol koji popijete. Zamijenite bijelu rižu s integralnom jer je bogata vlaknima i tijelu treba duže da je razgradi pa će duže otpuštati energiju.
- Pečeni losos s krumpirom Losos sadrži velike količine vitamina B12 kojeg alkohol izvlači iz tijela. Osim toga, to je masna riba, a zna se da masna hrana ide dobro uz alkoholna pića.
- Špageti bolognese Razina glikogena se mijenja u tijelu kada u njega uđe alkohol, ali tjestenina će se pobrinuti da ta razina ostane na normali jer je bogata ugljikohidratima. Meso će vas duže držati sitima pa se nećete tako brzo napiti.
- Krekeri s humusom Krekeri su bogatu ugljikohidratima, a humus je pravi izvor vitamina B. Humus se radi od slanutka, a poznato je kako su grahorice odličan izbor u borbi protiv mamurluka.
- Pohana svinjetina s rižom Još jedno prilično teško jelo uz koje se bez puno razmišljanja može popiti koja čašica više.
- Bogati sendvič U njega možete staviti sve što imate kod kuće - salamu, sir, pršut, kobasice... Svakako ga malo premažite maslacem kako bi bio još masniji.