Obiteljski nedjeljni ručak zaokružite ukusnim tartom od kruške i jabuke koji ne sadrži masnoće, a zdraviji kokosov šećer je u minimalnim količinama. Uz neizostavni cimet, cijela će kuća mirisati dok se kolač peče.
POGLEDAJTE VIDEO: Pažaninov recept za sardine na kremi od graha
Tart od kruške i jabuke
Sastojci:
- 100 g pirovog brašna
- 100 g zobenog brašna
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 1 korica limuna
- 1 dcl soka od limuna
- 200 g ribane jabuke
- 200 g ribane kruške
- 3 žlice kokosovog šećera
- 2 žlice cimeta
- 1 dcl bademovog mlijeka
- Maslinovo ulje
Postupak:
Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Žumanjke pomiješajte sa brašnom, praškom za pecivo i bademovim mlijekom te umijesite tijesto. Podijelite ga na dva dijela od kojih je jedan manji.
Razvaljajte prvu kuglicu tijesta. Naribajte kruške i jabuke te ih prelijte sokom limuna, dodajte koricu limuna, kokosov šećer i cimet te dobro promiješajte. Nježno umiješajte snijeg.
U tepsiju od 30 centimetara premazanu uljem položite razvaljano tijesto i izbockajte ga vilicom. Preko toga stavite nadjev. Potom razvaljajte zadnji komad tijesta i narežite ga na trake ih složite preko jabuka. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 35 minuta.