To je to što me zanima!

Tko je u Europi najviše zabrinut?

Jeste li se ikada pitali koliko smo mi Hrvati zabrinuti oko raznoraznih problema, bitnih ili nebitnih? Novo Gallupovo istraživanje otkriva upravo to za sve zemlje Europe
Vidi originalni članak

Gallupovo istraživanje Global Emotions Report za 2024. godinu prikazuje koliki udio stanovništva svih europskih država osjeća zabrinutost na dnevnoj bazi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zabrinutost je pokazatelj emocionalnog odnosa prema nečemu i to da nam je stalo. Ali, pretjerana zabrinutost dugoročno može dovesti i do fizičkih bolesti, postajemo preosjetljivi što može dovesti do anksioznih osjećaja i napada panike. Uzrokuje emocionalni stres, a znamo što stres radi našem organizmu.

ŽELITE LI RADITI OD DOMA? Čak petina Finaca radi od kuće, pogledajte kako je u Hrvatskoj

Najzabrinutiji u Europi su stanovnici Malte, njih čak 63% svakodnevno osjeća zabrinutost. Odmah iza njih su Portugalci s 55% pa susjedni Španjolci s 51%. U top pet su i Ukrajina (53%) kao i Crna Gora (49%).

POGLEDAJTE INFOGRAFIKU Evo tko se u Europi najviše ljuti: Pogodite na kojem smo mjestu

Hrvati su također vrlo visoko na ljestvici, 45% stanovništva u Lijepoj našoj svakodnevno osjeća dozu zabrinutosti. Slovenci prednjače za 1%, dok susjedne Srbija i Bosna i Hercegovina imaju manje, 37% i 34%.

Visoko su i Talijani (48%), Grci (46%) i Turci (44%).

'SKULIRAJTE' SE Tko je u Europi najviše pod stresom? Evo gdje su Hrvati

Najmanje su zabrinuti stanovnici Poljske (24%) i Švicarske (27%).

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Vuk999 11.08.2024.

    Mislim da je Hajduk najvise zabrinut u europi

Komentiraj...
Vidi sve komentare