Svježe povrće, tjestenina i fini umak garantiraju brzu pripremu i ukusan ručak, taman kakav svi žele tijekom vrućih ljetnih mjeseci. A dodatak slanine će zadovoljiti sve koji smatraju da nema ručka bez mesa
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 300 g tjestenine, penne ili farfalle (može biti i od integralnog brašna)
- 200 g jogurta
- 2 žličice Dijon senfa
- 1 žličica meda
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- ribana korica jednog limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 velike rajčice, grubo nasjeckane
- šaka baby špinata, grubo nasjeckanog
- malo svježeg bosiljka, nasjeckanog
- 6 šnita slanine ispržene na tavi, da bude hrskava
- sol i papar po želji
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu i ohladite.
- U međuvremenu u velikoj zdjeli pomiješajte jogurt, senf, med, češnjak, koricu limuna, maslinovo ulje i začine.
- Narežite rajčice i špinat.
- Pomiješajte to s tjesteninom pa dodajte rajčice, špinat i bosiljak.
- Narežite slaninu na sitno.
- Rasporedite na tanjure i pospite slaninom, prenosi bbcgoodfood.com.
POGLEDAJTE I KAKO JE SPLIĆANIN PRIPREMIO SIPU: