To je to što me zanima!

Tjestenina s rajčicom i špinatom

Svježe povrće, tjestenina i fini umak garantiraju brzu pripremu i ukusan ručak, taman kakav svi žele tijekom vrućih ljetnih mjeseci. A dodatak slanine će zadovoljiti sve koji smatraju da nema ručka bez mesa
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g tjestenine, penne ili farfalle (može biti i od integralnog brašna)
  • 200 g jogurta
  • 2 žličice Dijon senfa
  • 1 žličica meda
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • ribana korica jednog limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 velike rajčice, grubo nasjeckane
  • šaka baby špinata, grubo nasjeckanog
  • malo svježeg bosiljka, nasjeckanog
  • 6 šnita slanine ispržene na tavi, da bude hrskava
  • sol i papar po želji

S KIKIRIKI MASLACEM Zasladite se na brzinu: Ovaj kolač iz šalice gotov je u minuti

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu i ohladite. 
  2. U međuvremenu u velikoj zdjeli pomiješajte jogurt, senf, med, češnjak, koricu limuna, maslinovo ulje i začine.
  3. Narežite rajčice i špinat.
  4. Pomiješajte to s tjesteninom pa dodajte rajčice, špinat i bosiljak.
  5. Narežite slaninu na sitno.
  6. Rasporedite na tanjure i pospite slaninom, prenosi bbcgoodfood.com.

POGLEDAJTE I KAKO JE SPLIĆANIN PRIPREMIO SIPU:  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 16.07.2021.

    mljaccc najbolja tjestenina

Komentiraj...
Vidi sve komentare