Lagana ljetna salata odlično je rješenje za ljetne dane. Bogatstvo povrća osigurat će vrijedne nutrijente koji tijelu daju energiju, a neće opteretiti želudac i probavu. S druge strane, ako salatu rashladite, djelovat će osvježavajuće. Bezbroj je mogućih kombinacija, donosimo recept za salatu s tjesteninom i začinima, koju možete ponijeti i na posao.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
400 grama tjestenine, 200 grama fete, 1/2 glavice salate kristalke ili glavica manje salate, 4 rajčice, 1/2 krastavca narezanog na ploške, 12 crnih maslina bez koštica, 2 žlice nasjeckana svježeg bilja (origano, peršin, metvica, bosiljak); za preljev: 5 žlica maslinova ulja, 2 žlice limunova soka, češanj češnjaka, šećer, sol, papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama. Napravite preljev tako da u zdjelici umutite maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, šećer, sol i papar. Stavite sa strane. Nasjeckajte povrće, pa ga dodajte tjestenini. Prelijte s preljevom i promiješajte da se sastojci povežu. Pospite maslinama i nasjeckanim svježim biljem.