To je to što me zanima!

Tjestenina s ginom: Ovaj recept jednostavno morate isprobati

Ako ste isprobali viralan TikTok recept s tjesteninom i vodkom od Gigi Hadid i svidio vam se, onda definitvno morate isprobati i aromatičnu kombinaciju tjestenine s ginom
Vidi originalni članak

Zahvaljujući viralnom receptu modela Gigi Hadid, tjestenina s votkom bila je jedno od najpopularnijih jela 2020. godine. Naime, ona je početkom prošle godine podijelila taj recept na svom Instagramu i njeni pratitelji su bili oduševljeni pa je ubrzo postao popularan. Trenutno #vodkapasta ima preko 32,7 milijuna pregleda na TikTok-u što znači da je njen utjecaj bio dalekosežan. Međutim, tjestenina s votkom nije njen izvorni recept.

RECEPTI Savršen zalogaj: Palačinke kao glavno jelo, doručak ili desert

POGLEDAJTE VIDEO: Kako ukomponirati tjesteninu s umakom?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inače, takva tjestenina poznata je i kao Penne Alla Vodka, a postoje različite tvrdnje o tome kako je to jelo nastalo. U Italiji tvrde da je jelo predstavljeno negdje 1970-ih i 1980-ih kada je rimski kuhar rekao da je to jelo stvorio na zahtjev tvrtke koja proizvodi votku kako bi je popularizirali na području Italije. No, u New Yorku dvije osobe polažu pravo vlasništva nad tim receptom. 

PROMO Predsoblje za prvi dojam koji se pamti

Ipak, jelo je neosporno postalo jedno od najpopularnijih jela od tjestenine u SAD-u, a zahvaljujući Gigi postao je i globalno popularan.

Novo jelo također je na bazi alkohola i zove se gin tjestenina. Napravljeno je na sličan način kao i tjestenina s votkom, a sastoji se od dodatka gina i na bazi je vrhnja i rajčice.

Iako su i votka i gin žestice, okus votke i gina potpuno se razlikuje. Votka je neutralni alkohol koji u osnovi sadrži vodu i alkohol, dok gin ima biljne note, a destiliran je s bobicama smreke i raznim biljkama kako bi dobio taj poseban okus. To znači da će konačni ishod ovog jela imati okus koji je totalno suprotan viralnom hitu iz 2020.

BOJE SE OSJEĆAJA Šest horoskopskih znakova koji često grade emocionalne zidove

Gin tjestenina

Sastojci:

  • 500 g tjestenine penne, kuhana al dente
  • 1/2 luka, na kockice
  • 2 češnja češnjaka, mljevenog
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice chillija
  • 1 konzerva rajčice narezane na kockice
  •  1 šalica džina po izboru
  • 1/2 šalice vrhnja
  • 1/2 šalice parmezana, ribanog
  • 1/4 šalice svježeg bosiljka, mljevene soli i papra

Priprema:

U lonac dodajte maslinovo ulje, luk, češnjak i čili i popržite na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk dok ne postane mekan i mirisan, to će trajati otprilike pet minuta. Dodajte rajčice i kuhajte nekoliko minuta. Uklonite umak s vatre i ispasirajte dok ne postane prilično gladak. Dodajte gin po izboru i šećer. Prokuhajte. Pirjajte 20-ak minuta dok alkohol ne ispari. Kad više ne zaudara na alkohol, umak je spreman.

Umiješajte još vrhnje, parmezan, bosiljak i začinite solju i paprom. Zatim skuhajte tjesteninu al dente. Tjesteninu dobro ocijedite i dodajte ju izravno u umak. Promiješajte. Ukrasite parmezanom, svježim bosiljkom i poslužite, piše Metro.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 29.04.2021.

    Trebalo bi probat

Komentiraj...
Vidi sve komentare