To je to što me zanima!

Titulu za najbolji burger odnijeli Dubrovčani, a Šibenčani su kao glavni sastojak imali - janjetinu

Devet ugostitelja dalo je sve od sebe i predstavili su nove okuse, pojačane Jalapeño papričicama, neki su eksperimentirali s tortiljama, maslacem od kikirikija, dubrovačkim poverunima...
Vidi originalni članak

Sinoć je, nakon deset mirisnih dana, zatvoren Zagreb Burger Festival. Po prvi puta se održao na novoj lokaciji, Trgu dr. Franje Tuđmana, koja je odmah osvojila posjetitelje. Velika travnata površina poslužila je kao piknik zona svima onima koji su stigli s djecom, a mnogi su uživali u burgerima uz odličnu glazbu DJ’a. Već šesto izdanje događanja pokazalo je da Zagrepčani, no i posjetitelji iz cijele Hrvatske, doista vole gurmanske burgere.

POGLEDAJTE VIDEO: Najljući burger na svijetu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Devet ugostitelja dalo je sve od sebe i predstavili su nove okuse, pojačane Jalapeño papričicama, neki su eksperimentirali s tortiljama, maslacem od kikirikija, dubrovačkim poverunima, mesom kobasica, no svi su imali nešto zajedničko - sočnost i sjajan okus, zbog čega su brojni posjetitelji i više puta navraćali na Festival. 

U jakoj konkurenciji iz Zagreba, Varaždina, Dubrovnika i Šibenika pobjedu je odnio burger bar Guloso iz Dubrovnika, koji je sudjelovao prvi put na Festivalu. Bivši dubrovački vaterpolist sa svojim timom pokazao je veliku posvećenost i trud. Istaknuli su se svojim burgerima Gosparom i Huncutom, spravljenim od lokalnih tradicionalnih namirnica. 

Upravo je taj kontinuitet potvrda iznimne kvalitete mesa na čemu inzistiraju u svojim burgerima, uz dodatak Vindijinog sira kako bi naglasili lokalne okuse.

EKSPLOZIJA OKUSA Što probati na Zagreb Burger Festivalu? Šibenčani su došli s odličnim burgerom od janjetine

Njima je nagradu uručio g. Mirjan Saračević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora “Ban Keglević”. Zagrebački The Burger Bar svojom je kreativnom izvedbom osvojio treće mjesto, a njihov je burger bio među najfotogeničnijima. 

Proglašen je i najbolji debitant festivala, BBQ Hot Yard, kojega su vodili Davor Šušković, sjajan food bloger i grill majstor u suradnji s Goranom Vrabecom iz Volim ljuto. Osim standardne ponude istaknuli su se i dodatnim limited edition burgerima s kombinacijama hobotnica, kozica i raznih drugih specijaliteta. 

Mnogi su se prvi put ove godine pojavili na Zagreb burger festu, a među njima je i Festina Lente. Dolaze iz Šibenika, a trojac Josip Krnčević, Ivica Badžim i Ivan Spahija došli su s burgerom od janjetine. Čistu janjetinu samo su obrađivali i oblikovali, kuhali šalšu, a u burger još dodali lučice i krastavce. I bio je jedan od boljih na festivalu.

- Mislim da smo ih prodali više od 1200, stvarno ih je puno išlo, svaki dan smo pred večer ostajali bez ‘Lamburgera’. No kako nas trojica sami sve radimo, nismo ih ni stigli više raditi. Mi smo zadovoljni kako je prošlo za prvi put, a ako nas pozovu, rado ćemo doći opet u Zagreb s našim hamburgerima - rekao je Ivica Badžim.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare