To je to što me zanima!

Tim slastičara otkrio recept za biskvit-tortu kraljice Viktorije

Kraljevski slastičari oduševili su obožavatelje objavom recepta za tortu kraljice Viktorije. Otkrili su da je torta dobila ime po kraljici Viktoriji koja je svako popodne jela krišku ovog kolača s čajem
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Ne bacajte istrošene vrećice sa čajem, korisne su za uzgoj bilja

Tim kraljevskih slastičara podijelio je recepte za jela koja bi bila poslužena na Royal Garden zabavama, no koje su ove godine otkazane zbog pandemije. U jednostavnom receptu stručnjaci miješaju jaja, šećer, vaniliju i brašno kako bi napravili dva jednostavna biskvita koji stoje između sloja džema i maslaca. Najveću pažnju dobio je recept za biskvitnu tortu kraljice Viktorije koji je vrlo jednostavan, a tim je otkrio i da je torta dobila ime po kraljici Viktoriji koja je svako popodne redovito jela krišku ovog kolača s čajem.

POGLEDAJTE VIDEO: Maleni princ pokazao kako radi puding

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Evo kako napraviti biskvitnu tortu kraljice Viktorije:

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 150 grama šećera
  • 150 grama neslanog maslaca
  • 150 grama prosijanog samodižućeg brašna (ili dodajte prašak za pecivo u brašno)
  • 1/2 žličice arome vanilije
  • 100 grama džema (jagoda ili malina)
  • 150 grama omekšalog nesoljenog maslaca
  • 220 grama prosijanog šećera od glazure
  • 1/3 štapića vanilije ili esencija vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite maslacem dva kalupa za torte od 20 centimetara (ako imate samo jedan, biskvit možete ispeći i prerezati na pola). Izmiksajte šećer, vanilin aromu i omekšali nesoljeni maslac dok ne se ne sjedine. U zasebnoj zdjeli umutite jaja. Postepeno dodajte tučena jaja, da se smjesa ne bi zgusnula. Prosijte brašno i dodajte u smjesu. Podijelite smjesu u dvije posude za tortu i 'zagladite' ih.

RECEPT DARKA KONTINA Međunarodni dan burgera: Svi ga vole - naučite ga pripremiti

Stavite smjesu u pećnicu i pecite otprilike 20 minuta, dok kolač ne postane zlatno smeđe boje. Umetnite čačkalicu u biskvit kako bi bili sigurni da je pečen. Izvadite biskvite iz kalupa i ostavite da se ohlade. Umutite omekšali maslac s prosijanim šećerom u prahu i štapićem od vanilije (ili vanilinom aromom). Provjerite jesu li oba biskvita potpuno hladna prije nego što raširite sloj pekmeza po površini jednog biskvita

Po vrhu pekmeza namažite debeli sloj kreme od maslaca (ako vam je draže to se prvo može učiniti). Drugi biskvit nježno stavite na vrh i nježno pritisnite prema dolje. Pospite šećerom u prahu i poslužite uz šalicu engleskog čaja, piše Daily Mail.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Kako brže dobiti kockice leda u zamrzivaču? Isprobajte trik!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 30.05.2020.

    Ništa spektakularno..sasvim obična torta...

  • Judita👥 30.05.2020.

    I lord Melbourne 😀

Komentiraj...
Vidi sve komentare