Ovo ukusno jelo se može jesti uz široke rezance, palentu, pire krumpir ili čak rižu. A ako želite uštedjeti na vremenu, napravite veću količinu pa dio zamrznite i odledite kada se zaželite gulaša
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 800 g teletine
- glavica luka
- 100 g gljiva
- 2 češnja češnjaka
- žličica senfa
- vezica peršina
- nekoliko listića kadulje
- 3 dl piva
- malo brašna
- sol
- papar
- crvena paprika
- lovor
Priprema:
- Luk i češnjak nasjeckajte i popržite svijetlo na malo ulja, pa ga izvadite.
- Dodajte meso prethodno uvaljano u brašno i pustite neka se zapeče sa svih strana.
- Vratite luk i izmiješajte ga s mesom.
- Posipajte crvenom paprikom i dodajte gljive.
- Posolite, dodajte svježe mljeveni crni papar i zalijte meso pivom dodajući ga malo po malo da se pjena ne bi izlila.
- Mesu dodajte lovor, senf i kadulju te kuhajte na slabijoj vatri dok meso ne omekša.
- Kad je meso postalo mekano, posipajte gulaš nasjeckanim peršinom i poslužite vruće.
- Prema želji poslužite uz palentu.