To je to što me zanima!

Teleći gulaš s pivom: Jelo zbog kojeg ćete zaboraviti na dijetu

Ovo ukusno jelo se može jesti uz široke rezance, palentu, pire krumpir ili čak rižu. A ako želite uštedjeti na vremenu, napravite veću količinu pa dio zamrznite i odledite kada se zaželite gulaša
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 800 g teletine
  • glavica luka
  • 100 g gljiva
  • 2 češnja češnjaka
  • žličica senfa
  • vezica peršina
  • nekoliko listića kadulje
  • 3 dl piva
  • malo brašna
  • sol
  • papar
  • crvena paprika
  • lovor

ZA PRSTE POLIZATI 10 recepata za pripremu slasnih variva s mesom: Od govedine do junetine, teletine i svinjetine

Priprema: 

  1. Luk i češnjak nasjeckajte i popržite svijetlo na malo ulja, pa ga izvadite.
  2. Dodajte meso prethodno uvaljano u brašno i pustite neka se zapeče sa svih strana.
  3. Vratite luk i izmiješajte ga s mesom.
  4. Posipajte crvenom paprikom i dodajte gljive. 
  5. Posolite, dodajte svježe mljeveni crni papar i zalijte meso pivom dodajući ga malo po malo da se pjena ne bi izlila.
  6. Mesu dodajte lovor, senf i kadulju te kuhajte na slabijoj vatri dok meso ne omekša.
  7. Kad je meso postalo mekano, posipajte gulaš nasjeckanim peršinom i poslužite vruće.
  8. Prema želji poslužite uz palentu.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • 30.09.2021.

    ..može..

  • eho_ 29.09.2021.

    Obo je jako ukusno 😃

Komentiraj...
Vidi sve komentare