Sastojci:
- 500 g teleće ruže
- malo maslinovog ulja
- malo soli
- malo papra
- malo timijana
- malo aceta balsamica
- 200 g miješanih gljiva
- 2 češnja češnjaka
- 1 luk
- 500 g miješanih gljiva
- malo aromatiziranog octa
Priprema:
Teleću ružu u posudi zalijte maslinovim uljem, dodajte sol, papar, timijan i aceto balsamico. Meso okrenite na drugu stranu i ponovite postupak dodavanja istih sastojaka. Posudu prekrijte plastičnom folijom, stavite u hladnjak i pustite da se meso marinira minimalno sat vremena mada je preporučljivo 24 sata. Marinirano meso prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
Dodajte bukovače narezane na trake, očišćeni češnjak, kolutiće luka i bijele i smeđe šampinjone narezane na krupnije komade. Sve zajedno posolite, popaprite, dodajte timijan i zalijte marinadom od mesa. Zamotajte sve u papir za pečenje i pecite u pećnici 45 minuta na 190 stupnjeva.
Na tanke listiće narežite svježe šampinjone i prebacite ih u posudu. Dodajte sol, papar, aromatizirani ocat i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte i pustite da malo odstoji prije posluživanja. Servirajte pečenu teletinu sa salatom od gljiva.
Za više informacija o novim Kisko aromatiziranim octevima posjetite Kiskovu web stranicu. Komentirajte video recepte na Fridrih facebook stranicama i osvojite prigodne poklone.
Da bi uživanje u ovom jelu bilo još slasnije, nakon kuhanja ne zaboravite počistiti kuhinju i oprati posuđe u čemu vam pomažu vrhunski Labudovi proizvodi. Za više informacija kliknite na Labudovu facebook stranicu i sudjelujte u novogodišnjoj nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti generalno čišćenje stana i Labudov paket čistoće.
Recept je pripremljen u suradnji s Kuhari.com.