Ova vrsta kukuruznog kruha popularna je u SAD-u, a može se peči na u tavi od lijevanog željeza ili pak u običnom kalupu za kruh. Smjesu možete nadjenuti I povrćem
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 250 g brašna
- 250 g kukuruznog brašna
- žlica šećera
- žličica soli
- jaje
- žličica soda bikarbone
- 3 dl jogurta
- 60 ml ulja
- 20 g maslaca
- jalapeno papričica
- 100 g sira cheddar
Priprema:
Izmiješajte jaje sa solju, šećerom, uljem i jogurtom. U drugoj posudi izmiješajte bijelo brašno, kukuruzno i soda bikarbonu. Izlijte tekuću mješavinu u suhe sastojke, dodajte sitno sjeckanu papričicu i sir, pa izmiješajte. Otopite u kalupu za pečenje maslac, ulijte smjesu i pecite na 210°C, oko 30 minuta, dok kruh ne dobije zlatno-smeđu boju.