To je to što me zanima!

Teksaški kruh s papričicama i sirom - za ljubitelje ljute hrane

Ova vrsta kukuruznog kruha popularna je u SAD-u, a može se peči na u tavi od lijevanog željeza ili pak u običnom kalupu za kruh. Smjesu možete nadjenuti I povrćem
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 250 g kukuruznog brašna
  • žlica šećera
  • žličica soli
  • jaje
  • žličica soda bikarbone
  • 3 dl jogurta
  • 60 ml ulja
  • 20 g maslaca
  • jalapeno papričica
  • 100 g sira cheddar

Priprema:

Izmiješajte jaje sa solju, šećerom, uljem i jogurtom. U drugoj posudi izmiješajte bijelo brašno, kukuruzno i soda bikarbonu. Izlijte tekuću mješavinu u suhe sastojke, dodajte sitno sjeckanu  papričicu i sir, pa izmiješajte. Otopite u kalupu za pečenje maslac, ulijte smjesu i pecite na 210°C, oko 30 minuta, dok kruh ne dobije zlatno-smeđu boju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Filomena 08.12.2016.

    dobar ljuti kruh za hladne dane :)

  • mily 08.12.2016.

    mmm, mislim da je ovaj kruh dobar, ali ... Ali obožavam kruh sa mljevenim čvarcima, eh, gdje su ti galantni Slavonci da me pozovu na taj fini specijalitet:))

  • montello 08.12.2016.

    teksaški kruh izgleda dobar mmmmm

Komentiraj...
Vidi sve komentare