To je to što me zanima!

Talijanska piadina sa šunkom i rikulom idealan je brzi zalogaj

Ako već imate napravljeno tijesto za piadine, onda će ovaj obrok biti uistinu brzo gotov. No čak i ako nemate gotovo tijesto, njegova izrada nije dugotrajna ni komplicirana
Vidi originalni članak

broj osoba: 6

priprema: 60 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

500 g brašna, 250 g vode, 5 g praška za pecivo, 100 g svinjske masti, 12 g soli, sirevi po želji (buratta, mozzarella), rikola, povrće sa žara, suhomesnati naresci

Priprema:

Sve sastojke stavite u veliku posudu i miješajte ih dok se ne sjedine. Tijesto potom prebacite na površinu i mijesite ga najmanje 10-15 minuta, sve dok tijesto ne postane glatko. Tijesto podijelite na šest kuglica težine oko 150 g, pokrijte ih prozirnom folijom i ostavite da odmaraju najmanje 30-40 minuta.

RECEPT DANA Pravi proljetni recept: Spremite lazanje sa šparogama i lososom

Nakon odmora, svaku kuglicu razvaljajte u krug promjera 30 cm. Zagrijte tavu ravnog dna. Razvaljano tijesto prebacite na tavu. Piadinu pecite po dvije minute sa svake strane. Kad je gotova, prebacite ju na čisti tanjur, prekrijte ju čistom krpom i nastavite isti postupak s preostalim tijestom. Tople piadine napunite kvalitetnom šunkom, mozzarellom i rikulom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare