To je to što me zanima!

Tajne sushija: Bolje ga je jesti s rukama nego uz pomoć štapića

'Nobuova' glavna kuharica, Eleni Manousou, otkrila je neke tajne sushija, uključujući točan način kako jesti nigiri i zašto je bolje jesti sushi bez štapića
Vidi originalni članak

Japanski restoran, u vlasništvu Roberta de Nira, Meira Tepera i Nobuyukija 'Nobu' Matsuhise, ima lokacije širom svijeta, na mjestima kao što su London, New York, Malibu, Milano, Dubai, Bahami, Melbourne i Hong Kong.

Eleni Manousou prva je Nobuova ženska glavna kuharica sa sjedištem u Marbelli. Ona je podijelila svoje savjete za jedenje sushija i najveće pogreške koje ljudi čine.

POGLEDAJTE VIDEO (ručak bez nereda):
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ona savjetuje da sushi jedemo rukama umjesto štapićima.

- Po mom mišljenju, sushi morate jesti rukama. To mora biti brzo, čim se sushi posluži, želite ga jesti. Umočim riblju stranu u umak od soje i jedem naopako, tako da mi riba dodiruje jezik - rekla je Manousou.

Također je rekla da je dodavanje wasabija ili japanskog hrena vašem sushiju pogreška jer će nadjačati okus. Dodala je i da ne koristite previše sojinog umaka.

- Savjetovala bih da sushi kombinirate s umakom od soje, ali samo malu količinu. Vidjela sam kako ljudi umaču sushi u umak od soje, što je pogrešno, jer će umak nadvladati okus ribe i riže - savjetovala je Manousou, a prenosi Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • samoproglašena_antifukarica 29.01.2021.

    aha, aha, hvala na savjetima. meni 50togodisnjaku se cinilo kao da sam vec naucio neke osnove prehrane, ali eto, sada sam svjestan kako je neophodno slusati japansku kuharicu o prihvatljivim i neprihvatljivim nacinima prinosenja hrane ustima. japanska kuharice, oh, bas ti hvala, bez ovih savjeta ne bih znao kako dovrsiti ijedan obrok. hvala jos jednom

Komentiraj...
Vidi sve komentare