To je to što me zanima!

Tajna dobrog kruha: Tijesto se diže jedan sat pa se premijesi

Kod pripreme domaćeg kruha važno je da ne preskačete ključne korake. Birajte najbolje sastojke i temperaturu podesite ovisno o vrsti brašna, a proces dizanja tijesta nemojte ubrzavati
Vidi originalni članak

Osim osnovnih sastojaka, za dobar domaći kruh ključna je strpljivost. Valja pripremiti unaprijed sve sastojke, a potom umijesiti kvalitetno tijesto i ostaviti ga da se diže. Mnoge domaćice tvrde kako im je kruh mekši i bolji kad ga tijekom dizanja premijese, a to ima smisla budući da u tom procesu u tijestu ostaje zarobljen zrak, koji pečenom kruhu daje prozračnost i mekoću. Valja pripaziti i da se tijesto diže na toplome mjestu bez strujanja zraka, a treba ga prekriti običnom čistom kuhinjskom krpom. Krpa mora biti bez mirisa deterdženta ili omekšivača jer bi se mogao upiti u tijesto i time pokvariti okus i miris.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare