Velika većina onih koji vole slatko, ubrajaju se i među ljubitelje baklave i Ferrero Rochera. Sada imate priliku u jednom receptu spojiti ove dvije poslastice i napraviti prefini desert
Vidi originalni članak
Za pripremu će vam trebati 200 g kora za pitu, 100 g lješnjaka, 200 g namaza od čokolade, 30 ml ulja, 250 g čokolade i 120 g lješnjaka. Mljevene lješnjake pomiješajte s čokoladom (Nutellom) dok ne dobijete homogenu smjesu.
Svaku koru prerežite na tri približno jednaka dijela i svaki dio kore premažite uljem. Na svaki komad kore stavite po jednu žličicu lješnjak-čokoladne smjese i oblikujte baklavu po želji. Slažite baklave na papir za pečenje.
Premažite ih uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.Otopite čokoladu na pari i pomiješajte je s mljevenim lješnjacima.
Svaku ohlađenu baklavu umačite u otopljenu čokoladu i slažite na papir za pečenje.