To je to što me zanima!

Svaki od tipova kože ima svoje vlastite prohtjeve

Izbor sredstava za čišćenje i njegu ovisi o tipu kože, a masna koža zahtijeva najtemeljitije čišćenje. Za nju se najlakše lijepe čestice prljavštine
Vidi originalni članak

Izbor sredstava za čišćenje i njegu ovisi o tipu kože, a masna koža zahtijeva najtemeljitije čišćenje. Za nju se najlakše lijepe čestice prljavštine iz zraka koje začepljuju pore i izazivaju prištiće. Dermatolozi preporučuju čišćenje mlakom vodom i medicinskim sapunom. Blagi sapuni u obliku pjene osobito su pogodni za čišćenje kože sklone aknama. Piling će ukloniti mrtve stanice kože i očistiti nakupljene nečistoće iz pora. Kožu lagano trljajte kružnim pokretima.
Bez obzira na tip kože, nove kozmetičke preparate nije dobro odmah staviti na lice, osobito ako ste skloni alergijama. Iskušajte ih na malom dijelu kože, npr. na unutrašnjosti podlaktice, a patite li od ozbiljnijih problema s kožom, najprije se posavjetujte s liječnikom ili dermatologom.

KOMBINIRANA KOŽA
Suha područja kombinirane kože prije čišćenja dobro je namazati laganim hidratantnim gelom nanesenim na vlažnu vatu. Izbjegavajte sredstva za skupljanja pora jer isušuju kožu.

SUHA KOŽA
Što je koža suša, to joj je potrebno više hidratantnih krema. Osobito dobre su one s vitaminom E, a od prirodnih sastojaka dobro djeluju mlijeko, med, aloe vera, avokado i maslinovo ulje.

OSJETLJIVA KOŽA
Osim što je osjetljiva na prašinu i sunce, osjetljiva koža može loše reagirati na većinu krema, sapuna i losiona. Birajte blage preparate bez dodanih parfema ili one na bazi kamilice.

NE ZANEMARUJTE VRAT
Vrat također treba mazati hidratantnim kremama, koje su mu potrebnije nego licu jer nema masnih žlijezda. Nanosite ih ujutro i navečer, odozdo prema gore - to sprečava bore.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare