Sutrašnjim vježbama ojačat ćete i oblikovati mišiće trbuha. Vježba 1a, b može se raditi u dvije varijante. U prvoj podižete samo glavu, rame i ruku prema nogama, stišćući bočni trbuh. U drugoj (težoj) trupu pridružujete i nogu, koju također dižete prema gore (slika 1b). Izvodite polako i kontrolirano te napravite isti broj serija i ponavljanja na svakome boku. Na slikama 2, 3 i 4 a, b varijacije su vježbica za kose trbušne mišiće, tj. vježbe za definiranje tzv. trbušnoga "trokuta". U svakoj varijanti dižete trup od poda prema suprotnoj nozi. Pripazite da je trbuh, tijekom izvođenja svih vježbica, uvučen, odnosno čvrst i stisnut.
1a Ležite na boku, jedna je ruka na podu, a druga iza glave. Trbuh je čvrst i utegnut. Udahnete
1b Izdišući dižete glavu i ruku u stranu, ujedno stiščući bočni trbuh. Istodobno dižete i nogu prema gore
2a Glava je prislonjena na ruke. Jedna je noga pogrčena, druga ispružena. Trbuh je stisnut. Udahnete
2b Uz izdah podižete trup od poda u stranu - prema suprotnom koljenu
3a Obje su noge pogrčene u zraku. Nakon udaha, izdišući potisnete lakat prema suprotnom koljenu
3b Zatim gurate lakat druge ruke prema suprotnom koljenu. Ponovite 15 puta u jednoj seriji
4a, b Oslonite glavu na dlanove, stisnite trbuh. Udahnite u sredini, zatim izdahom dižete lakat prema suprotnoj nozi. Vratite u sredinu, ponovite u drugu stranu
JELOVNIK, 16. DAN
Meni je sastavila dijetetičarka Anita Klima. Svaki je recept osmišljen za jednu osobu
DORUČAK: 5 dag zobenih pahuljica, 2 dl jogurta, 2 dag suhih šljiva bez koštica
UŽINA - PRIJE PODNE: 5 dag ovčjega svježeg sira, 10 dag rotkvica, čaša vode
RUČAK: 10 dag fileta ribe, 10 dag krumpira, 20 dag rajčice, 10 dag zelene paprike, 0,5 dl vrhnja s 12% masti, 2 dl stopostotnog soka od grožđa, luk, češnjak, sok od limuna, bosiljak, papar, sol, začinska paprika. Odrezak ribe preliti limunom. Krumpir, papriku, luk i rajčicu narezati, a češnjak razdrobiti. Polovicu krumpira staviti u posudu. Dodati povrće, sol, papar, češnjak, bosiljak, odrezak od ribe. Prekriti krumpirom. Preliti vrhnjem sa solju i paprikom. Kad zavrije, kuhati još 20 minuta.
UŽINA - POSLIJE PODNE:2 dag oblatne s limunom, čaša vode
VEČERA: 20 dag tikvica, 5 dag prešane šunke, 5 dag mozzarelle, 10 dag luka, začinska paprika, bosiljak, sol, začini Provance
Ukupno kalorija: 1363 kcal
Bjelančevine: 88 g
Masti: 52,2 g
Ugljikohidrati: 147,6 g