To je to što me zanima!

Sutra vježbam i jedem, 14. dan programa mršavljenja

Tzv. superkombinacije vježbi - za više mišićnih skupina istodobno, preporučuje Zdenko Bodrožić prof. kineziologije i trener u fitness centru 'Fit'
Vidi originalni članak

Od sutra počinjete i s tzv. superkombinacijama vježbi. Njima ćete obraditi više mišićnih skupina istodobno. Vježbom 1a, b, primjerice, oblikujete bedra, stražnjicu i mišić ruke - biceps. Važno je paziti da koljeno ne prelazi nožne prste. U vježbi 2a, b rade leđa, bedra i stražnjica. Ako vam je teško dizati nožne prste od poda, ostavite ih dolje. Vježbom 3a, b obrađujete bedra, stražnjicu, biceps, ramena i listove. Izvodite je polako i kontrolirano. 4a, b je vježba za leđa, ramena i listove. Pazite da su vam kod spuštanja u pretklon i podizanja gore leđa ravna. Ako ne želite ili vam je teško, ne morate se podizati na nožne prste.
1a i 1b
Stanite u raskoračni stav. Nadlaktice pritisnite uz tijelo. Spustite se u čučanj u iskoraku te pritom potisnite utege prema ramenima. Vratite se gore
2a i 2b
Smjestite težinu tijela na jednu nogu, druga je na prstima iza. Ravnim se leđima polako spuštate u pretklon, istodobno odignete stopalo od podloge
3a i 3b
Spustite se u čučanj te pritom pritisnete podlaktice prema tijelu. U idućoj se fazi podižete iz čučnja i ruke potisnete iznad glave. Dignete se na prste
4a i 4b
Ravnim se leđima spustite u pretklon. Zatim polako rastete iz pretklona te utege povlačite uz tijelo prema gore (laktovi prema stropu). Idete na prste

JELOVNIK ZA 14. DAN
Jelovnik je sastavila Anita Klima. Svaki recept je za jednu osobu
DORUČAK
2 dl jogurta, 1 žlica meda, 4 kriške kruha od pšeničnih klica
UŽINA - PRIJEPODNE
2 dl soka od rajčice, 1 jušna žlica svježega sira, mljeveni bijeli papar, list celera po želji
RUČAK
15 dag tunjevine, 30 dag patlidžana, 5 dag sira s malo masnoće, 1 žličica ulja, sol, papar, ružmarin, mješavina začina za ribe po želji. Filet tunjevine izrezati na prutiće i po želji natrljati začinima. U hladnu nauljenu posudu staviti polovicu tanko narezanog
patlidžana, začiniti solju i paprom. Ribu postaviti na patlidžan i prekriti ostatkom patlidžana. Ponovno posoliti, popapriti i podliti s 1-2 jušne žlice vode. Kad zakuha, smanjiti temperaturu i kuhati do 15 minuta. Posuti sirom
UŽINA - POSLIJEPODNE
10 dag malina, 5 dag light krem-sira, malo mljevenog cimeta
VEČERA
5 dag pureće kobasice, 0,5 dl jogurta, 1 jušna žlica hrena s octom, 5 dag crnog kruha



Ukupno kalorija: 1215,2 kcal
Bjelančevine: 85,4 g
Masti: 47,7 g
Ugljikohidrati: 95,5 g

>>>sva prava zadržava Zepter International. Učinka dijete će biti nešto veći ako se jel kuhaju u dijetetskom posuđu.







Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare