Nakon što ste potrošili ono što je biLo u njoj, opranu staklenku spremite negdje gdje vam neće smetati, pa tako nastavite dok ih ne bude nekoliko - koliko vam stane u najveći lonac.
Na ovaj način možete ukloniti samo par staklenki ili više njih, ovisno kakve lonce imate i koliko vam ih treba. Staklo može trajati vječno, a razbijeno se može reciklirati. Recikliranje stakla troši puno manje energije nego njegova proizvodnja, a za svaku tonu proizvedenog stakla potroši se 315 kg ispuštenog ugljikovog dioksida. Može se reciklirati bezbroj puta i pri tom neće izgubiti na kvaliteti. No ako staklenu bocu bacimo u otpad, trebat će oko 4000 godina da se razgradi u okolini.
Očišćene staklenke iskoristite za zimnicu, a možete odbaciti i plastične posudice u kuhinji ili ambalažu pa u njima držati tjesteninu, šećer, sol ili začine.
Nakon što staklenke izvadite iz vode, još vruća ljepljiva područja protrljajte sa četkom ili žicom za posuđe i malo sode bikarbone. Već za par sekundi trebale bi biti potpuno čiste, piše portal Apartment Therapy.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: