To je to što me zanima!

Super recept za ukusnu focacciu - omiljenu talijansku pogaču

Za ovaj recept će vam trebati glatko brašno, mlaka voda, svježi kvasac, šećer, sol, usitnjene sjemenke komorača, maslinovo ulje, krupna sol i humus namaz
Vidi originalni članak

 U ovoj focacci će moći uživati cijela četveročlana obitelj, a za pripremu će vam trebati oko 50 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

500 g glatkog brašna, 350 g mlake vode, 15 g svježega kvasca, žličica šećera, 10 g soli, žličica usitnjenih sjemenki komorača, 25 ml maslinova ulja + za premazivanje, krupna sol, humus namaz

RECEPT DANA Ukusni kolač od kestena i meda

Priprema:

Kvasac rastopite u vodi sa šećerom. Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Mijesite deset minuta ručno ili pet minuta u samostojećemu mikseru. Lim obložite papirom za pečenje i premažite površinu papira maslinovim uljem. Istresite tijesto, poškropite maslinovim uljem te rasporedite ravnomjerno prstima.

RECEPT DANA Tiramisu dip - gotov za 5 minuta

Prekrijte prozirnom folijom i pustite na toplom da se udvostruči. Dignuto tijesto ravnomjerno izbodite prstima, poškropite maslinovim uljem i vodom te pospite krupnom soli. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Vruću poškropite vodom i preokrenite na žicu za hlađenje, odstranite papir za pečenje. Ostavite da se potpuno ohladi i focacciu servirajte uz humus po želji.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 02.11.2024.

    Odlicno

  • VolbeatDbv 02.11.2024.

    Mislim da je tijesto za focacciu nešto mekše, tj. ide više vode. Plus - ćemu 15g kvasca na pola kile brašna. Dovoljno je svega 1g, ali se duže fermentira (barem jedan dan), tijesto je tako lakše za probaviti

Komentiraj...
Vidi sve komentare