Ako nemate vremena, a želite pojesti zdrav i hranjiv obrok, krem juha od bundeve je pravi izbor za vas. Odlično paše tijekom hladnih jesenskih dana, a upravo je počela sezona bundeva, piše GoodHouseKeeping.
POGLEDAJTE VIDEO: Baka Milka uzgojila je bundevu od 120 kilograma
Možete koristiti svježu bundevu ili već gotov pire, a posebnu teksturu će juhi dodati vrhnje za kuhanje uz dodatak sotiranog luka i prstohvat začina za pitu od bundeve. Okuse upotpunjuje pileći temeljac.
Samo pet sastojaka
Kombinirajući sastojke juhu ćete pripremiti za svega desetak minuta, a dovoljan je jedan lonac. Mogućnosti korištenja zamjenskih sastojaka su nebrojene, pa možete prilagoditi arome u skladu s vlastitim željama.
Umjesto vrhnja za kuhanje iskoristite kokosovo mlijeko ili biljne zamjene, a umjesto začina za pitu dodajte mljeveni papar, prstohvat kajenskog papra ili đumbir. Ukrasite tanjur svježim začinima, sjemenkama ili preprženim lješnjacima. Toplu juhu poslužite uz jesensku salatu ili uz sendvič s puretinom.
Sastojci:
1 sitno sjeckani luk
2 žlice maslinovog ulja
800 grama pirea od bundeve
2 dcl vrhnja za kuhanje
2 čajne žličice začina za pitu od bundeve
3/4 žlice soli
Priprema:
U loncu na srednjoj vatri zagrijte ulje te dodajte luk i pržite dok ne omekša. Potom dodajte pire od bundeve, vrhnje, začine i sol te kuhajte povremeno miješajući oko tri minute dok juha ne proključa. Juhu prelijte u tanjure i dekorirajte po želji. Ostatke spremite u čvrsti spremnik u hladnjak gdje može stajati oko tri dana.