Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: ZNATE LI ZA SLASNI TALIJANSKI SPECIJALITET ALL'AMATRICIANA?
Većina ljudi pretjera s količinom namirnica za blagdanski doručak, no ne brinite da će vam nešto propasti - iskoristite ih na nešto drugačiji način. Quiche je odličan izbor, jer taj složenac možete poslužiti za ručak, a okus mu je odličan.
Sastojci:
Tijesto:
- 200 g brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 1 mala žlica soli
Nadjev:
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100 ml mlijeka
- 500 g mladog luka
- 150 g šunke
- 5 jaja
- parmezan po želji
Priprema:
Maslac ostavite na sobnoj temperaturi. Rukom zamijesite brašno, maslac i jaje dok se ne sjedini u smjesu. Tijesto pobrašnite, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku. Nakon toga razvaljate tijesto i stavite u pleh prethodno prezaman maslacem i pobrašnjen. Tijesto pecite 15-ak minuta na 200 stupnjeva i zatim izvadite te dodajte nadjev.
Za nadjev mikserom pomiješajte jaja, dodajte mlijeko i vrhnje. Mladi luk i šunku sitno nasjeckajte te dodajte s malo soli i parmezana u nadjev (količinu soli prilagodite slanosti šunke). Nakon što što izlijete nadjev, utisnite žlicom mladi luk i šunku kako ne bi virili iz smjese i posmeđili kod pečenja. Stavite peći na 200 stupnjeva od pola sata do 40 minuta - odnosno dok nadjev ne bude čvrst u sredini.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 NAJPOPULARNIJIH INSTAGRAM RECEPATA U 'DOBA KORONA VIRUSA'
POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA: