To je to što me zanima!

Studija otkrila neobičan razlog zašto većina žena masturbira

Znanstvenici u Švicarskoj ispitali su 370 žena u dobi od 18 do 56 godina o tome koliko često masturbiraju i koji su razlozi za to. Neki će se iznenaditi rezultatima
Vidi originalni članak

Prema novoj studiji, ženama je masturbacija mehanizam za suočavanje s problemima i način oslobađanja od stresa - umjesto žudnje za seksom. Znanstvenici u Švicarskoj ispitali su 370 žena u dobi od 18 do 56 godina o tome koliko često masturbiraju i koji su razlozi za to.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ukupno je cijela grupa masturbirala samo devet puta mjesečno.

Ali oni koji su bili psihički uznemireni - redovito anksiozni ili pod stresom - masturbirali su češće od onih koji nisu.

Prethodna istraživanja pokazala su da ta aktivnost može pomoći u ublažavanju stresa jer potiče oslobađanje hormona dobrog osjećaja dopamina u mozgu.

Jedna žena je u odgovoru na anketu napisala: 'Za mene je to i ventil za oslobađanje od stresa. Primjećujem da češće masturbiram tijekom ispitnih rokova, na primjer.'

Druga je rekla: 'Masturbacija mi odvlači pažnju i oslobađa me od stresa', dok je treći dodala 'vraća mi fokus, zaboravim na sve probleme'.

PROBAJTE I VI 'Ovo je pet stvari koje rade svi parovi koji imaju vrhunski seks'

Za potrebe studije znanstvenici su regrutirali 370 žena koje su masturbirale barem jednom u posljednja tri mjeseca, piše Daily Mail.

Svaka je u siječnju 2021. ispunila 35-minutnu anketu o učestalosti masturbacije, navikama i upitnik koji je utvrdio jesu li psihički uznemirene. Rezultati su potom prilagođeni faktorima kao što su status veze, dob i razina obrazovanja.

Od onih koji su ispunili anketu, njih 85 posto bile su heteroseksualke, 64 posto ih je bilo u vezama, a otprilike polovica ih je imala sveučilišnu diplomu.

Sveukupno, 12 posto žena - ili 44 sudionice - reklo je da su masturbirale kao mehanizam za ublažavanje stresa.

No glavni razlog zašto su žene masturbirale, prema istraživanju, bio je promicanje smirenosti i opuštanja, tako je izjavilo čak 64 posto žena u studiji.

Njih 55 posto reklo je da im masturbacija daje osjećaj sreće.

POSTOJI VIŠE VARIJACIJA Zagrljaj strasti: 'Lotos' poza dovest će vas do ludila u trenu

Malo je žena reklo da su masturbirale iz razloga kao što su da bi lakše zaspale ili da bi ublažile fizičku bol.

- Prema ženama u našoj studiji, masturbacija služi kao strategija za izazivanje pozitivnih emocija i poticanje opuštanja kada su pod stresom - objavljeno je.

- Ovi su nalazi u skladu s prethodnim istraživanjem koje je istaknulo ulogu masturbacije kao strategije suočavanja s psihološkim stresom i kao sredstva opuštanja - zaključili su, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Kokolo Moj 10.07.2024.

    I za to im treba studija? Miljune dolara utrošiti da bi se zaključilo da je pražnjenje jaja jednako olakšanju od stresa a isto vrijedi i za žene.

  • EmillePalka 10.07.2024.

    U pitanju je ogroman naboj energije koja zaokupi dušu i tijelo, sve dok ne izbruhne van. Isti je razlog kod muškarca i kod žene: naboj energije mora van, na bilo koji način! I to je to!

  • Zilimiruka 10.07.2024.

    znaci svakoj je potrevan stress relief coach menager sa certifikatom. naravno, paušalac

Komentiraj...
Vidi sve komentare