To je to što me zanima!

Stručnjak otkriva: Evo zašto nakon spoja muškarci često ignoriraju žene - i nije do vas

Ovaj neugodan fenomen se događa kada osoba stvori lažni osjećaj sigurnosti u vezi, a zatim nestane bez traga - kao da se pretvori u duha. Taj fenomen se naziva i 'ghostanje'
Vidi originalni članak

Svi koji se bave dejtanjem dobro su upoznati s fenomenom ignoriranja ili 'ghostanja'. Nitko ne želi postati žrtva 'ghostanja', ali prema nedavnom istraživanju, postoji valjan razlog zašto vam se to događa.

Naime, taj je pojam jedan je od najčešćih u svijetu dejtanja 2024. godine. Ghostanje se događa kada osoba stvori lažni osjećaj sigurnosti u vezi, a zatim nestane bez traga – pretvarajući se u duha.

POGLEDAJTE VIDEO:

Međutim, postoji razlog zašto vas ghostaju, i to nema nikakve veze s vama.

Prema studiji objavljenoj u časopisu 'Journal of Experimental Psychology: General', to je zapravo kukavički pokušaj izbjegavanja povrede drugih, bez razumijevanja boli koju to može izazvati.

Autor studije, YeJin Park, i sam je bio 'ghostan' te je koristio vlastito iskustvo kako bi istražio ovaj fenomen.

ŽIVOT BEZ LJUBAVI Ljudi koji nisu završili sa svojim srodnim dušama ispričali tužne priče o sadašnjim ljubavima

- Ghostanje se dodatno pogoršalo zbog pandemije COVID-19, kada su se komunikacije uglavnom preselile online, što je ghostanje učinilo još lakšim. Kada me koautor Nadav Klein pitao jesam li zainteresiran za proučavanje ovog fenomena s njim, bio sam uzbuđen istražiti ga s psihološke perspektive - izjavio je.

Park je za PsyPost rekao da se rezultati studije mogu sažeti riječima stručnjaka Adama Granta koji je komentirao njihov rad.

OBNOVITE ZAJEDNIŠTVO Evo što za vezu čini jedan poljubac od 6 sekundi svaki dan

- 'Ghostanje' nije uvijek rezultat nedostatka brige, često je to pogrešan pokušaj izbjegavanja povrede drugih. Mnogi prestaju odgovarati kako bi zaštitili druge od boli i ne shvaćaju da je ignoriranje obično gore od odbijanja. Iskrenost kratko boli, ali tišina ostavlja otvorenu ranu - kaže Grant, piše Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • liv◇ 04.08.2024.

    Znaci da nije ni vrijedilo.

  • MOĆNA 04.08.2024.

    Zato što nisu pravi muškarci za žene . Oni to osećaju i znaju . Jeste kukavičko ponašanje ali za ženu je to znak i spas da se ne upušta sa slabićem u vezu .

Komentiraj...
Vidi sve komentare