To je to što me zanima!

Stručnjaci upozoravaju koje namirnice treba izbjegavati jer mogu sadržavati E. Coli

Stručnjaci za sigurnost hrane otkrivaju čega se treba kloniti kako biste izbjegli bolesti koje se prenose hranom u trgovini, a prvo na redu je pakirano povrće
Vidi originalni članak

Zeleno povrće u vrećicama za koje se tvrdi da je prethodno oprano među kulinarskim je krivcima koji bi mogli biti leglo bakterija, kažu stručnjaci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Barbara Kowalcyk, ravnateljica Instituta za sigurnost hrane i prehrambenu sigurnost na Sveučilištu George Washington, rekla je za NBC News da treba izbjegavati proizvode za koje se tvrdi da su prethodno oprani - poput zelene salate, povrća ili čak rezanog voća.

TIHA EPIDEMIJA Evo kako previše konzumiranja šećera utječe na organizam

Mrežasta kora dinje može zarobiti bakterije, dodao je Darin Detwiler, profesor regulatorne politike hrane sa Sveučilišta Northeastern.

- Kora ima savršen pH, a ne možete ju dovoljno očistiti izvana - rekao je Detwiler.

ZDRAVO ILI NE? Evo kako na zdravlje utječe ako jedete piletinu baš svaki dan

Schaffner je objasnio da što se više hrane prerađuje od farme do vašeg stola, to je veći rizik da se u nju unesu bakterije, od kojih se onda možete razboljeti, piše NYP.

- Što više manipulirate, zasigurno postoji više mjesta gdje stvari mogu poći po zlu - rekla je Kowalcyk.

ŠALICA ZDRAVLJA! Super čajevi za jak imunitet: Cimet i đumbir tjeraju prehladu

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zagrebancija64 11.11.2024.

    ako jedemo sirovo i ne operemo

  • Dalmatinka😇 11.11.2024.

    Možemo mi na kuuhu i vodi biti i to upitno dali je zdravo????

Komentiraj...
Vidi sve komentare