To je to što me zanima!

Stručnjaci otkrili: Evo koliko često trebate mijenjati madrac

Znate li kako očistiti madrac da biste bili sigurni da ga dobro održavate? Možda i nije potrebno čisiti ga tako redovito, no evo što stručnjaci predlažu oko toga
Vidi originalni članak

Redovito mijenjate posteljinu, no ne padne vam na pamet prečesto posvetiti pažnju čistoći madraca? Možda i ne znate koliko bi ga redovito trebalo očistiti da biste bili sigurni u to da ga dobro održavate, a vjerojatno niste do kraja sigurni ni u to kako ga čistiti.

POGLEDAJTE VIDEO: Pronašla bivšeg u krevetu s ljuavncom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

TV mreža NBC preko svog TikTok profila objavila je d stručnjaci s kojima su razgovarali smatraju da madrac treba čistiti svakih 4 do 6 tjedana. 

Započnite tako da skinete svu posteljinu, pa i zaštitne presvlake na madracu. Posteljinu ubacite u perilicu, pa uključite usisivač da usisajte sve mrvice, dlake kućnih ljubimaca i druge ostatke s madraca. Potom velikodušno posipajte madrac sodom bikarbonom, pa ju dobro utrljajte u madrac suhom spužvicom ili krpom. Ostavite pola sata do sat da odstoji, jer će soda bikarbona ukloniti neugodne mirise. Potom usisajte sodu bikarbonu s madraca. 

- Na kraju poprskajte madrac sredstvom za uklanjanje mrlja s tepiha i presvlaka. Pustite da djeluje pet minuta, pa površinu madraca temeljito istrljajte. Na kraju, prođite ga parnim čistačem, počevši od glave prema nogama. Ostavite madrac bez presvlake i posteljine dok se dobro ne prosuši, kako biste spriječili stvaranje plijesni. 

Mnogi su isječak s uputama pohvalili, no ima i onih koji misle da je čišćenje madraca svakih 6 o 8 tjedana pretjerano. 

- Mislite svakih 46 tjedana, kužim – komentira tako jedan korisnik TikToka, dok se drugi našalio napisavši da je dovoljno svakih četiri do šest desetljeća. Još jedan TikToker smatra da je dovoljno nabaviti zaštitu za madrac i oprat je u perilici za rublje svakih 4 do 6 tjedana, što je jednako efikasno kao i čišćenje madraca. 

EKO SAVJET Stari madraci idu na reciklažno dvorište, ali prvo se raspitajte

- Madrac bi trebao imati vodootpornu zaštitu, pa neće biti mrlja niti potrebe da ga perete, dodaje još jedan komentator. Netko je, pak, u šali dodao da bi radije bacio madrac nego ga tako često čistio, prenosi The Miror.

- Radije bih ga češće zamijenio – zaključuje. 
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare