To je to što me zanima!

Stoljetna metoda: Ne bacajte vodu u kojoj se kuhala riža, jer je odlična za omekšavanje kose

Riječ je o triku koji se stoljećima koristi u Indiji, Kini, Koreji i Japanu. Prelijte nekuhanu rižu hladnom vodom, operite i isperite dva puta. Rižinu vodicu iskoristite nakon trećeg ispiranja
Vidi originalni članak

Ispiranje kose i lica rižinom vodom u posljednje je vrijeme jedan od najvećih trendova na društvenim mrežama. Djevojke i žene pokazuju lijepo, sjajno i njegovano lice, a sve pripisuju vodi u kojoj se namakala bijela riža. Ipak, ova praksa je novi trend na zapadu, no na Dalekom istoku žene ovako nešto rade puno dulje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema radu objavljenom u Journal of Cosmetic Chemists, japanske dvorske dame iz razdoblja Heian (između 794. i 1185. godine) navodno su svakodnevno kosu ispirale rižinom vodicom pod nazivom Yu-Su-Ru.

ZANOSNE KOVRČE Pitate se zašto vam se kovrče opuste nedugo nakon što ih napravite? Evo razloga za to

Riječ je o triku koji se stoljećima koristi u Indiji, Kini, Koreji i Japanu. Prelijte nekuhanu rižu hladnom vodom, operite i isperite dva puta. Rižinu vodicu iskoristite nakon trećeg ispiranja. Pustite je da se natopi, miješajte i vodu iskoristite odmah. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • {matrix} 24.11.2023.

    A gdje ostane voda ? Ja kada kuham rizu riza "pojede" svu vodu a riza ispadne savrseno ?

  • okrugla zemlja 24.11.2023.

    Nemojte nista bacat ,sve skupljajte ko svinje

  • Uspravan 23.11.2023.

    Da li omekšava i pubične dlačice?

Komentiraj...
Vidi sve komentare