To je to što me zanima!

Stigle su šparoge: Pripremite ih s domaćim fužima i pršutom

Iako su najbolje divlje šparoge, za ovo jelo možete koristiti i one iz uzgoja. Umjesto fuža, možete koristiti i neku drugu tjesteninu poput leptirića ili penna
Vidi originalni članak

Fuži s mladim divljim šparogama jedno je od najpoznatijih istarskih jela. Za 4 osobe trebat će vam 30 dag tjestenine (fuži ili bilo koja druga tjestenina), 60 dag šparoga (samo mekani dio natrgan na komadiće veličine oko 2 cm), 10 dag pršuta (narezan na tanke trakice), bosiljak, korica i sok 1 limuna, origano, 10 dag naribanog parmezana, maslinovo ulje, sol i papar.

POGLEDAJTE VIDEO: Kajgana sa šparogama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kuhajte fuže ili neku drugu tjesteninu s nekoliko listića svježeg bosiljka u vodi da bude al dente.

U međuvremenu, na zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje, mekani dio šparoga natrganih na komadiće, koricu i sok limuna, sol, papar i origano. Pirjajte poklopljeno pet minuta uz povremeno miješanje.

NISU NIMALO JEFTINE FOTO Na tržnice su stigle prve divlje šparoge, evo koliko stoje

Zatim umiješajte pršut narezan na trakice i pirjajte još minutu. Dodajte kuhanu tjesteninu i ribani parmezan te lagano promiješajte. Po želji možete dodati dvije žlice bijelog vina ili temeljca, a ako volite kremasto, dodajte malo vrhnja za kuhanje. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 09.03.2024.

    obozavam ih mogu se jesti s svime i svacime zdravo  branje sparoga počelo

Komentiraj...
Vidi sve komentare