To je to što me zanima!

Stigle prve šparoge: Saznajte razliku između divljih i onih iz uzgoja te kako ih pripremiti

Izdanci šparoge sadrže čak 90 posto vode, zbog čega imaju nisku kalorijsku vrijednost, pa su vrlo pogodne za prehranu ljudi koji su na dijeti, ili ljudi s dijabetesom
Vidi originalni članak

Na šibenskoj tržnici pojavile su se ovih dana žene s prvim divljim šparogama, po cijeni od 6 eura za stručak od 250 grama, koje mnogi danas smatraju jednom od najzdravijih namirnica na svijetu i pravom delikatesom. I ne bez razloga, kaže Alen Smiljanić, vlasnik OPG-a Smiljanić, jedini uzgajivač šparoga u Virovitičko-podravskoj županiji, koji se njihovim uzgojem bavi na imanju u Brezovici, pored Gradine, sad već oko 8 godina. Dodaje kako je često imao prilike kušati divlje šparoge, koje se u Dalmaciji često mogu pronaći već u ovo doba, o čijim se prednostima često govori, no kaže kako one iz uzgoja znaju imati i veću nutritivnu vrijednost. 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare