To je to što me zanima!

Stavljate li jabuku u francusku salatu? Odgovorite u anketi!

Svake godine pred blagdan krene rasprava - idu li kockice jabuke u francusku salatu ili ne. Jedni je redovito stavljaju i kažu da jelu daje jednu finu hrskavost dok drugi to smatraju pretjeranim
Vidi originalni članak

Francuska salata je nezaobilazan prilog kad dođu blagdani, no postoji dilema koja svake godine posvađa Hrvate - stavlja li se jabuka u nju ili ne?

Zanima nas vaše mišljenje, a ispod ankete ćete pronaći recept za francusku salatu u koju možete staviti jabuku, ali i ne morate - bit će prefina kako god napravite.

 

Recept za francusku salatu u koju možete i ne morate staviti jabuku

Ukoliko se odlučite staviti jabuku, jedna je dovoljna. Isjeckajte je na kockice podjednake veličine kao mrkvu i krumpir.

Sastojci: 450 g smrznutog graška, 450 g krumpira, 450 g mrkve, 400 g kiselih krastavaca, 5 jaja, 300 g majoneze, 1 vrhnje kiselo, 1 žličica senfa, sol i papar

KAKO JE KOD VAS? Hrvati otkrili koliko često vode ljubav: Neki priznali da žive u celibatu i ne sjećaju se seksa

Priprema: Povrće skuhajte zasebno kako bi bilo savršeno, jer ako ga stavite zajedno može vam se dogoditi da se, na primjer, krumpir skuha prije, a grašak ili mrkva kasnije pa će nešto biti gnjecavo, a drugo pretvrdo. Skuhajte i jaja. 

Potom sve sastojke koji se trebaju sjeckati, nasjeckajte na podjednake komadiće. Pomiješajte sa majonezom, vrhnjem i začinima i stavite u hladnjak.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • pajdhdiejga 31.03.2024.

    Da

  • okrugla zemlja 31.03.2024.

    Ok izvorno je s jabukom al draze mi je s kiselim krastavcima i sam radim majonezu.

  • Beatrixx 30.03.2024.

    Sto vam je ta francuska salata?

Komentiraj...
Vidi sve komentare