Francuska salata je nezaobilazan prilog kad dođu blagdani, no postoji dilema koja svake godine posvađa Hrvate - stavlja li se jabuka u nju ili ne?
Zanima nas vaše mišljenje, a ispod ankete ćete pronaći recept za francusku salatu u koju možete staviti jabuku, ali i ne morate - bit će prefina kako god napravite.
Recept za francusku salatu u koju možete i ne morate staviti jabuku
Ukoliko se odlučite staviti jabuku, jedna je dovoljna. Isjeckajte je na kockice podjednake veličine kao mrkvu i krumpir.
Sastojci: 450 g smrznutog graška, 450 g krumpira, 450 g mrkve, 400 g kiselih krastavaca, 5 jaja, 300 g majoneze, 1 vrhnje kiselo, 1 žličica senfa, sol i papar
Priprema: Povrće skuhajte zasebno kako bi bilo savršeno, jer ako ga stavite zajedno može vam se dogoditi da se, na primjer, krumpir skuha prije, a grašak ili mrkva kasnije pa će nešto biti gnjecavo, a drugo pretvrdo. Skuhajte i jaja.
Potom sve sastojke koji se trebaju sjeckati, nasjeckajte na podjednake komadiće. Pomiješajte sa majonezom, vrhnjem i začinima i stavite u hladnjak.