To je to što me zanima!

Stari trik naših baka: Ova je tekućina genijalna za čišćenje

Naše bake nikada nisu bacale vodu u kojoj se kuhao grah, a treba ju samo procijediti i onda koristiti kao sredstvo za čišćenje nekih površina u kućanstvu
Vidi originalni članak

Želite li prirodno sredstvo protiv mrlja, zavirite u svoju kuhinju. Naše bake uvijek su se koristile prirodnim sredstvima te s lakoćom čistile i najtvrdokornije mrlje. 

Tako su, na primjer, kruhom prale zidove, mlijekom kamene podove, a prozore krumpirom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Znamo da se koriste limunov sok, ocat i soda bikarbona za čišćenje svih površina u kuhinji ili kupaonici, ali jeste li znali da je voda od kuhanja graha itekako upotrebljiva za čišćenje?

Uvriježeno je mišljenje da se prva voda od kuhanja graha baca. No, to je krivo. 

Vodu procijedite od mogućih ostataka i ljuskica pa pomiješajte s kipućom vodom. Ova mješavina čini čuda za staklene površine poput ogledala, prozora ili staklenog posuđa. Predmete samo pošpricate i istrljate spužvicom pa isperite. 

OSJETLJIVE POVRŠINE Očistite pločice u kupaonici - uz pomoć tekućine od dva sastojka

Kod tvrdokornijih mrlja možete ju pomiješati s alkoholnim octom.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kajgotzg 22.07.2024.

    ..je i svi su imali limun...

  • ceralaz 21.07.2024.

    u globalu nemate vi pojma.... Jedan CIJNAK je uvijek bio u kući a služio je za napoj. Kamen se prao vodom a ko je imao zenlju nije mu trebalo vode ista prića i s drvrnim podom. Bio je onaj tvrdi sapun za rifleš i odjeću a posuda se po potrebi prala vručom vodom ali su tajuri bili počišleni i samo se prebrisali suhom krpom. Voda se pila iz kante i na njoj ili kraj nje jedan lončić.Ne budalite kad nemate pojma a korito ste vidjeli samo na televiuiji

  • Demețra 21.07.2024.

    Prale su zato jer nije bilo za kupiti 476 vrsta sredstava za čišćenje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare