Šampinjoni su jedna od najpoznatijih vrsta gljiva, osebujnog mirisa i okusa, koje se mogu poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo.
POGLEDAJ VIDEO: Ako naiđete na nepoznatu gljivu uvijek ju možete donijeti u muzej gljiva gdje ćete saznati sve o njoj.
Sastojci:
10 velikih šampinjona
10 kriški slanine
100 g naribane gaude
šaka cherry rajčica
svježi vlasac
svježi bosiljak
sol, papar
Priprema:
Šampinjone dobro obrišite kuhinjskom krpom i izvadite im stapke, koje ćete sitno narezati i popržiti na malo maslaca za nadjev.
U zdjeli pomiješajte popržene stapke šampinjona, naribanu gaudu, na četvrtine narezane cherry rajčice te sitno nasjeckani vlasac i bosiljak. Posolite i popaprite nadjev prema želji te napunite šampinjone.
Omotajte svaki šampinjon kriškom slanine i posložite ih na lim za pečenje obložen masnim papirom. Pecite na 190 stupnjeva oko 15 minuta ili dok se sir u nadjevu ne rastopi i slanina dobije tamniju nijansu.