Ako ste ljubitelj jednostavnih jela, ovo je kao stvoreno za vas. Tjesteninu radite sami na lagan način, a dodatci su samo sir i luk koji tvore savršenu kombinaciju
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 150 g sira ementalera,
- 2 veća luka,
- 375 g brašna,
- dl vode,
- 2 1/2 žličice soli,
- 4 l vode,
- 2 jaja,
- 4 žlice maslaca,
- žlica sjeckanog peršina
priprema:
Naribajte sir. Luk ogulite i narežite na tanke kolutiće. Brašno prosijte u zdjelu, dodajte vodu, jaja i 1/2 žličice soli te napravite čvršće tijesto. Prema potrebi dodajte još vode ili brašna. Pristavite vodu za kuhanje i posolite je.
Tijesto podijelite na manje porcije koje jednu za drugom stavljajte na vlažnu dasku za rezanje, pa ga pomoću dugog noža režite i stružite u zavrelu vodu. Tjestenina je kuhana kad ispliva na površinu vode.
Strugance vadite šupljikavom žlicom, ocijedite i čuvajte na toplom. Rastopite u većoj tavi maslac i popržite luk dok ne postane zlatnosmeđe boje. Špecle i sir stavljajte sloj po sloj, u dobro zagrijanu zdjelu, i obložite kolutićima luka.