To je to što me zanima!

Špecli s lukom i sirom - domaći specijalitet napravljen za čas

Ako ste ljubitelj jednostavnih jela, ovo je kao stvoreno za vas. Tjesteninu radite sami na lagan način, a dodatci su samo sir i luk koji tvore savršenu kombinaciju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 g sira ementalera,
  • 2 veća luka,
  • 375 g brašna,
  • dl vode,
  • 2 1/2 žličice soli,
  • 4 l vode,
  • 2 jaja,
  • 4 žlice maslaca,
  • žlica sjeckanog peršina


priprema:

Naribajte sir. Luk ogulite i narežite na tanke kolutiće. Brašno prosijte u zdjelu, dodajte vodu, jaja i 1/2 žličice soli te napravite čvršće tijesto. Prema potrebi dodajte još vode ili brašna. Pristavite vodu za kuhanje i posolite je.

Tijesto podijelite na manje porcije koje jednu za drugom stavljajte na vlažnu dasku za rezanje, pa ga pomoću dugog noža režite i stružite u zavrelu vodu. Tjestenina je kuhana kad ispliva na površinu vode.

Strugance vadite šupljikavom žlicom, ocijedite i čuvajte na toplom. Rastopite u većoj tavi maslac i popržite luk dok ne postane zlatnosmeđe boje. Špecle i sir stavljajte sloj po sloj, u dobro zagrijanu zdjelu, i obložite kolutićima luka.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 03.05.2017.

    odlično mljac

  • Wrazica. 03.05.2017.

    Obozavam ih bas na taj nacin, njamiii

Komentiraj...
Vidi sve komentare