Jelo skuhano s puno ljubavi i pažnje jedan je od najljepših darova koji uveseljavaju one do kojih nam je stalo. To dobro znaju u restoranu Mamica, nazvanom prema međimurskoj baki koja je strast prema kuhanju prenijela na kćer Sandru Nedeljko. Zahvaljujući Sandri, vlasnici i šefici kuhinje, Mamica je uvrštena na listu najboljih restorana u Hrvatskoj.
Njihovi specijaliteti do izražaja dolaze osobito na Valentinovo, stoga je posjet ovome međimurskom restoranu bio logičan potez u mjesecu posvećenom ljubavi. Sandra Nedeljko nam je pripremila osam kreativnih recepata stvorenih da se nađu na "jelovniku za dvoje". Predjela, glavna jela i desert sadrže afrodizijake poput čokolade, vina, tartufa i šparoga, a osim što bude libido, u njih se zaljubljuje na prvi pogled.
Zaljubili smo se i u palačinke koje su nas očarale bogatstvom zimskih sastojaka, novim načinima pripreme i raskošnim izgledom na tanjuru. Slane torte od palačinki zapečene sa sirom ili prelivene kremastim umakom od gljiva, košarice punjene jajima te smotuljci zavezani vrpcama od mladog luka služe kao inspiracija za glavno jelo. Za one koji više vole slatko nego slano odabrali smo palačinke s puno čokolade, punjene višnjama i šlagom, palačinke u umaku od naranče, raskošan desert s kremom od vanilije...
U novom broju Skuhatćute otkrivamo i savjete te nove ideje za pripremu najsočnijih mesnih štruca, izdvojili smo maštovite recepte s pilećim krilcima te zavirili u lonac Sare La Fountain, ljepotice koja je modnu pistu zamijenila kuhinjom i vinula se u vrh svjetske gastroscene.
Skuhatćute potražite 8. veljače na kioscima uz 24sata po cijeni od 1,99 kuna.