To je to što me zanima!

Specijaliteti i zabava večeras u Klovićevim dvorima. Dođite!

Davor Gobac, Vladimir Šajnović i Goran Pirš Piro pripremaju nesvakidašnji spektakl u Klovićevim dvorima
Vidi originalni članak

Uz sajam antikviteta, izložbu jaslica, ledene skulpture te predavanja koja oživljavaju duh starog Zagreba u Klovićevim dvorima se s nestrpljenjem očekuje i današnji kulinarski show Vladimira Šajnovića. Vlasnik restorana Cheflja danas će od 20 sati pripremati blagdanska mesna jela s delicijama mesne industrije Medven.

Namaz od bifteka i čvaraka po receptu vrsnog chefa poslužit će kao inspiracija za blagdane ili novogodišnje slavlje. Bit će tu i pjenušava, bijela i roze vina Kolarić. Svakako dođite i degustirajte!

Pripremate li zabavu i tražite inspiraciju za jelovnik, s pečenjem maturiranog junećeg ramsteka nećete pogriješiti. Vladimir Šajnović otkrit će tajnu sočnog pečenja te demonstrirati kako se rade neodoljivi party sendviči s ramstekom, ali i sve što je potrebno za nezaobilazne blagdanske kolačiće.

Zbog teksture mesa dugog i grubljeg vlakna i niskog sadržaja masnoće, svinjska lopatica (plećka) je savršen odabir za pripremu pečenke. Za sve ljubitelje mesa biftek predstavlja vrhunac zadovoljstva jer je najmekši i najkvalitetniji dio mesa. Biftek možete spremiti na brojne načine - bilo da ga servirate kao namaz od sirovog mesa s probranim začinima ili pečenog uz dodatak umaka. Za ljubitelje namaza i čvarci mogu poslužiti kao inspiracija za uživanje u hrani na novogodišnjoj ili blagdanskoj trpezi.

- Kako bi pečenje bilo sočno i hrskavo pecite ga na vatrostalnom tanjuru koji položite na lim za pečenje. Tako se donja strana neće skuhati nego fino zapeći. Odličan dodatak mesnim jelima je i aromatizirani maslac. Sol i začinsko bilje usitnite u mužaru, pomiješajte s predhodno omekšalim maslacem. Sve dobro razradite rukama i oblikujte u prozirnoj foliji. Koristite kao premaz za pečenje, dodatak pečenom mesu, prepečenom kruhu i slično, kaže Vladimir Šajnović.

Za vrhunsku kvalitetu maturiranog mesa pobrinula se mesna industrija Medven s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.

Moderatori kulinarskog showa su Goran Pirš Piro i Davor Gobac uz koje je zabava zajamčena.  

Idi na 24sata