To je to što me zanima!

Specijalitet pun okusa: Iskusite španjolsku tradiciju uz paellu

Ovaj predivni miks kontinenta i mora tradicionalno je španjolsko jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Paellu možete pripremiti i doma te oduševiti ukućane ili goste
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 20 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

300 g riže za rižoto, 1200 g začinjenog pilećeg temeljca s dodanom žličicom kurkume u prahu ili šafranom, 250 g svježe kobasice s crvenom paprikom, 250 g piletine od zabatka, 300 g cijelih kozica, 1 luk, 1 žličica dimljene paprike u prahu, 200 g zamrznutoga graška, soli, papra po ukusu, maslinovo ulje.

KAO IZ RESTORANA Napravite fina pikantna pohana krilca: Ukusna su i taman sočna

Priprema:

Na maslinovu ulju zapržite kolutiće kobasice, maknite sa strane. Isto ponovite s kockicama piletine i kozicama. Na masnoći popržite luk, zapržite rižu, vrati piletinu i kobasice, zalijte temeljcem s kurkumom, dodajte papriku u prahu i papar. Pustite da poklopljeno krčka na laganoj vatri dok riža nije skoro gotova. Posolite po ukusu, umiješajte grašak i kozice te zapecite 10-ak minuta na 220 stupnjeva.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Devac 10.08.2023.

    S obzirom da hrvatski jezik ne koristi fonetski način pisanja stranih nativa, ponekad je dobro na početku članka u zagradi navesti kako se neka riječ izgovara. Tako se ne bi događalo da većina Hrvata riječ paella pogrešno izgovara "paelja". U Španjolskoj se ovo jelo izgovara "paeja", a u većini južnoameričkih zemalja "paeđa" ili "paeža".

Komentiraj...
Vidi sve komentare