Prije pripreme, šparogama uklonite drvenasti dio, ali nemojte to baciti već iskoristite kao dodatak juhama i temeljcima. Svaki dio šparoge je prepun korisnih nutrijenata pa tako i taj drvenasti dio
Vidi originalni članak
U proljeće su šparoge kraljice povrća jer su iznimno zdrave, a opet lagane i finog okusa. Mogu se pržiti u tavi, peći na roštilju ili u pećnici, a pune su hranjivih tvari poput vlakana, folata te vitamina A, C i E.
POGLEDAJTE VIDEO:
Zato danas proslavite ovaj dan tako da pripremite kajganu sa šparogama ili ukusnu salatu. Bliži se ljeto i valja pripaziti na liniju, pa je ova namirnica idealna za pripremu laganijih obroka koji će pomoći održati vitku figuru.
Prije pripreme šparogama uklonite drvenasti dio, ali nemojte to baciti već iskoristite kao dodatak juhama i temeljcima. Svaki dio šparoge je prepun korisnih nutrijenata pa tako i taj drvenasti dio.