To je to što me zanima!

Špageti s kozicama i rajčicama

Na širokoj tavi zagrijte ulje i na tome pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte kozice i artičoke te kratko popržite. Dodajte kockice rajčice i također kratko kuhajte...
Vidi originalni članak

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko 45 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Srčike mariniranih artičoka iz staklenke stavite na kuhinjski papir da se ocijede i uzdužno ih narežite na četiri dijela. Rajčice operite, prelijte vrelom vodom, ogulite, maknite sjemenke i narežite na kockice. Kozice isplahnite i posušite. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće. Zakuhajte veliku količinu vode, posolite i prema uputama na pakiranju skuhajte špagete. U međuvremenu na širokoj tavi zagrijte ulje i na tome pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte kozice i artičoke te kratko popržite. Dodajte kockice rajčice i također kratko kuhajte. Umiješajte sherry, vrhnje i zeleni papar. Dodajte sol i kajenski papar.

RECEPT DANA Fina zimska salata s kruškama

Sastojci:

8 artičoka (listovi i srce), 4 rajčice, 250 g kozica, 3 mlada luka, sol, 400 g špageta, 2 žlice maslinova ulja, 200 g vrhnja za kuhanje, kajenski papar, 100 ml sherryja, 2 žlice zelenog papra

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare